Лилав шампоан- какво трябва да знаете?

Лилав шампоан- какво трябва да знаете?
Pexels

Нещо, за което малко хора се замислят е, че след като изрусят косата си, грижата за нея трябва да се промени коренно. Една от основните промени е, че трябва да включите лилавия шампоан в рутината си. 

Какво е лилав шампоан?

Изрусената руса коса може да се окисли, което е начинът, по който се образуват нежелани жълтеникави тонове в косата. Оцветеният шампоан тонизира цвета и прави русото с по-студен отенък. Лилавото и жълтото са допълващи се цветове на цветното колело и взаимно се компенсират.

Кой трябва да използва лилав шампоан?

Лилавият шампоан трябва да се използва само за руси и светлокафяви коси. Той е за коса, която има нежелани жълти нюанси. Хората с по-тъмна коса или червенокосите могат да използват лилав шампоан, но няма да има абсолютно никакъв ефект.

Защо лилавият шампоан е полезен за косата?

Използването на лилав шампоан ще ви помогне да разредите посещенията си при фризьора, тъй като ще ви помогне да постигнете желания цвят по-лесно, без да е нужно повторно обезцветяване на косата. Освен това поддържа цвета по-дълго, така че няма да ви се налага да се боядисвате толкова често.

Как можете да използвате лилав шампоан?

Лилавите шампоани обикновено са доста силни, така че е добре да го редувате с обикновен шампоан. Тези шампоани обикновено изсушават косата, така че е добра идея да го използвате не повече от веднъж седмично и да подхранвате косата си, за да не се изтощи прекалено. 

Трябва ли да използвате и лилав балсам?

Лилавият балсам има същия ефект като шампоана и използването на двете заедно може всъщност да изсуши косата ви твърде много. Освен това лилавият шампоан незабавно ще тонизира косата ви след измиване, така че не е необходимо да удвоявате лилавите продукти за коса. За да предпазите косата си от изсушаване, добре е да използвате балсам, но по-добре обикновен. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay