НЕ използвайте ТОВА, ако имате тънка и рядка коса

НЕ използвайте ТОВА, ако имате тънка и рядка коса
Canva

Ако имате тънка и рядка коса е важно да избягвате определени продукти за коса, които могат допълнително да изтощят или утежнят кичурите ви. Ето някои продукти, които трябва да избягвате:

Тежки балсами и маски за коса

Тези продукти могат да накарат косата ви да изглежда още по-тънка и безжизнена. Изберете леки овлажнители или серуми за краищата, ако е необходимо.

Силни химически обработки

Боядисване, изправяне или къдрене могат допълнително да повредят тънката коса. Опитайте се да сведете до минимум химическите обработки или изберете по-меки алтернативи, като например полутрайни цветове или без формалдехидни опции за изправяне.

Продукти със силикон или тежки масла

Тези съставки могат да накарат косата ви да изглежда тежка и мазна, правейки я да изглежда още по-тънка. Вместо това изберете продукти без силикон или с по-леки масла като кокосово масло или масло от жожоба.

Уреди за топлинна обработка

Редовната употреба на сешоари, преси за изправяне или маши за къдрене може да причини увреждане на тънката коса. Когато използвате тези инструменти, винаги прилагайте спрей за термзащита и поддържайте най-ниската възможна температура.

Много тежки спрейове или пудри

Тези продукти могат да направят косата ви да изглежда сплъстена и тежка, което я прави да изглежда още по-тънка. Вместо това изберете леки стилизиращи продукти, предназначени за добавяне на обем без натрупване.

Алкохолни продукти

Алкохолът може да изсуши косата ви, което я кара да изглежда плоска и безжизнена. Изберете продукти на водна основа или такива с ниско съдържание на алкохол.

Неправилно направена прическа

Ако косата ви е много тънка, избягвайте прически, които изискват много гел или лак за коса, тъй като те могат да направят косата ви да изглежда твърда и безжизнена. Вместо това изберете прически, които естествено повдигат косата ви, като повдигнати плитки или хлабави кокове.

Не забравяйте, че ключът към поддържането на здрава и обемна тънка коса е да бъдете нежни с нея и да избирате продукти, които са подходящи за вашия тип коса. Консултирайте се с професионален фризьор или дерматолог, ако не сте сигурни кои продукти са най-добри за вашата коса.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay