Неизвестни трикове за лесно изправяне на къдрава коса

Следвайте нашите пет стъпки, за да постигнете желания резултат

Неизвестни трикове за лесно изправяне на къдрава коса

Когато става въпрос за любима прическа, дамите често са раздвоени в своя избор. Пусната или прибрана в ефектна опашка, къдрава или права коса, ретро или съвсем леки вълни? Истината е, че жените винаги искаме това, което нямаме.

Най-често представителките на нежния пол, които по рождение са "дарени” с ефектни къдрици, мечтаят да се сдобият с наистина права коса. Ако е възможно това да стане за повече от 2-3 дни, какъвто е обичайният "срок на годност" на една изправена къдрава коса, би било направо идеално. И обратно - дамите, които имат права или леко чуплива коса, желаят ситни и обемни къдрици.

Ако вашата коса е от първия тип, имаме добра новина! Не е задължително да се примирявате с положението. Има някои тънкости, спазването на които може да доведе до така желания резултат. Имайте предвид, че за перфектно изправена коса не е важна само добрата техника при употребата на преса. Самата подготовка и грижите, които полагате за косата си преди топлинна обработка, оказват не по-малко влияние.

Представяме ви един ефективен начин за изправяне с преса, който включва пет стъпки, с чиято помощ можете по-лесно да превърнете къдравата коса в идеално права прическа. Обърнете специално внимание на първите три стъпки, които предшестват самия процес.

1. Преди да измиете косата си, трябва да я срешете добре, като се отървете от всяко заплетено място по нея. Много малка част от жените правят това, но то оказва съществена роля върху предстоящата след миенето "обработка” на косата.

2. При измиването използвайте нормално количество шампоан. Под "нормално” имаме предвид такова, което да не заема цялата длан на ръката ви, а по-малко от половината.

Трябва да нанесете шампоана по цялата дължина на косата - от скалпа до самите връхчета. След това измийте старателно, по възможност с хладка вода.

Бъдете сигурни, че сте "изцедили” по-голямата част от ненужното количество вода, което само прави изсъхването по-трудно, като съберете цялата си коса на един сноп и я изстискате добре.

3. При сушенето е най-добре да нагласите сешоара на ниска или средна температура, и никога на най-високата възможна. Използвайте четка, с която да разделите косата си на части, за да бъдете сигурни, че всяка част накрая ще бъде еднакво суха.

4. Включете пресата си за изправяне. За гъста и плътна коса настройте на по-висока степен на топлина (никога на най-високата!), а за по-тънка и рядка - на възможно най-ниска. Докато чакате да загрее, може да нанесете серум за суха или изтощена коса, който предпазва косъма от негативните ефекти на топлинната намеса и помага за по-лесната обработка на къдравата коса.

5. Разделете косата си на пластове, за да ви е по-лесно при самото изправяне. Хванете един кичур и започнете да издърпвате пресата от възможно най-близкото до скалпа място (като внимавате, разбира се, да не го изгорите) и преминете по цялата дължина на косата. Недейте да прекъсвате по средата, като махнете пресата и започнете отначало, без да сте стигнали до самия край.

Вероятно ще се наложи да изправяте отделните части по няколко пъти, тъй като къдравата коса е по-непокорна. А и понеже не използвате възможно най-високата температура, изправянето ще става по-бавно.

Повторете и с останалите части, които вече сте отделили. За по-голямо улеснение ви предоставяме и полезно клипче, което ще ви въведе в спецификите на използването на преса върху къдрава коса.



Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!
7 8
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay