От блондинка към брюнетка с минимални щети за косата

От блондинка към брюнетка с минимални щети за косата

Промяната на цвета на косата ви може да промени и живота ви. Може да ви помогне да преоткриете себе си и понякога дори да ви направи напълно различен човек. Косата е жизненоважна част от външния вид на човек и ако косата ви не е такава, каквато искате да бъде, не можете да се почувствате пълноценно.

Прекалено честото боядисване може да увреди косата ви, ако не се прави правилно. Ако настоявате да изпробвате различни нюанси за по-кратък период от време, има шанс косата ви да не реагира особено добре на това.

Все повече жени решават да преминат от брюнетка в блондинка. И макар това да е по-разпространеният вариант, обратната версия става много популярна в последно време. И противно на очакванията, точно както изрусяването уврежда осата, така и премнаването от блондинка в брюнетка може да бъде пагубно за косата, ако не подходите правилно.

Подготовка

Преди да запазите час във фризьорския салон, уверете се, че знаете какъв нюанс на кафявото искате да постигнете. Тъй като започвате с по-светла коса, помислете за преминаване към по-мек цвят. Винаги можете да потъмните на по-късен етап.

Какъвто и нюанс да изберете, уверете се, че подхожда на тена на кожата ви. Правилният цвят може да направи толкова много за цялостната ви визия, не само за косата ви - той трябва да допълва тена на кожата ви. Освен това може да подчертае скулите ви и да отвлече вниманието от всякакви кожни заболявания, които искате да прикриете. Ако не сте професионален фризьор, най-добре е да се консултирате с такъв по този въпрос. За да бъде увреждането на косата минимално, забравете за боядисването на косата у дома!

Какъвто и начин на боядисване да изберете, уверете се, че сте се погрижили за косата си преди това. Заложете на дълбоко кондициониране, редуване на влага и протеини, за да задържи добре пигмента.

Грижа след боядисване

За да запазите свежестта на цвета за по-дълго, ще имате нужда от известна поддръжка. Според Джон Фрида новата ви рутина за коса трябва да включва продукти, специално създадени за поддържане на кафяви нюанси. Дълбокото кондициониране на косата ви веднъж седмично и минимизирането на топлинната обработка във всекидневния ви стил също ще повлияят добре на дълготрайността на новата ви боя.

Макар увреждането на косата да е неизбежно, макар и минимално, боядисването на косата всъщност може да бъде благоприятно за нея, ако се направи правилно. То може да доведе до ползи, като например запечатване на кутикулата за по-здравословен вид на косата. Косата може също да изглежда по-плътна със свеж цвят.

Тъй като преминаването от блондинка към брюнетка може да изисква няколко посещения в салона или няколко сесии за боядисване у дома, винаги можете да промените курса, ако в крайна сметка не ви хареса това, което виждате. Дайте приоритет на здравето на косата си, защото здравата коса е най-красивата коса. Поставете си реалистични цели, за да сведете до минимум потенциалните щети и не забравяйте да се наслаждавате на всяка стъпка.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay