Прическа в стил "фотофиниш" е най-новата тенденция на модния подиум!

Прическа в стил "фотофиниш" е най-новата тенденция на модния подиум!
Canva

От сияйна кожа до глазирани нокти като понички, блясъкът все още остава водещ тренд. Тук идва и новият Photo Finish Shine - изключително лъскава, но естествена текстура на косата, която изглежда сякаш е уловена от светкавицата на фотоапарат. Дефилетата от пролет-лято '24, включително Jil Sander, Balmain и Max Mara, бяха обсипани с копринени прически, а певицата Adele, Rosie Huntington-Whitely и Millie Mackintosh също избраха да заложат на този стил.

Photo Finish Shine представлява здрава, лъскава коса. Текстурата трябва да е мека и копринена, с минимални видими продукти, така че да изглежда като естествената ви коса, но по-добре. Photo Finish Shine е перфектен пример за лъскава коса без слоевете продукти, използвани за постигане на споменатия блясък. Ето защо е толкова важно да използвате продуктите и инструментите, които наистина се грижат за косата ви.

Как да постигнете визията?

Тук става въпрос за подчертаване на естествената ви текстура, но за да заблести тя наистина, косата ви трябва да е във възможно най-доброто състояние. За съжаление студеното време може да изтощи косата и скалпа, което може да доведе до накъсване, косопад, лющене, сърбящ скалп.

Увеличете грижата за косата си по начин, подобен на рутинната ви грижа за кожата през по-суровите зимни месеци. Скалпът е продължение на кожата на лицето ви, така че е също толкова податлив на сезонни промени. Заложете на продукти, които са предназначени за употреба през студения сезон, за да не губите своя блясък.

Добра идея е да използвате ексфолиант за скалп, за да предотвратите възможността от лющене. Консултирайте се с професионалист, който да ви насочи към правилната му употреба и дали изобщо имате нужда от него! За краищата на косата ви пък заложете на масла. Можете да изпробвате и маски за коса със съдържание на глицерин, масло от шеа или кокосово масло. Не забравяйте топлинната защита, всеки път преди да посегнете към пресата или дори сешоара.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay