Красива първа помощ в 7 стъпки

Или как с подръчни материали бързо да оправите грима си

Красива първа помощ в 7 стъпки

Прекарали сте неприлично много време пред огледалото и изведнъж забелязвате как гримът ви бавно, но сигурно изчезва в небитието.

Не изпадайте в паника, подготвили сме ви няколко бързи трика, чрез които с подръчни материали ще приложите "бърза помощ" на безупречния си вид. Ще ви посъветваме как да използвате някои от предметите, с които се сблъсквате всеки ден, но не по предназначение, а като инструменти за красота.

Когато счупите нокът...

Намерете кибритена кутия

На боулинг с приятели сте. Дланта ви е запотена, топката пада и губите играта... и нокътя си. Ако това ви се случи, независимо дали по време на игра или докато вършите обичайните си занимания, докопайте първата кибритена кутийка, която видите. Можете да използвате грубата повърхност като заместител на пила.
 
Когато перфектно извитите ви мигли започнат да се изправят...

Грабвайте лъжицата

Знаем, че новият ви клъч е фантастично откритие, но също така е достатъчно голям, че да събере ключовете ви, гланца и може би мобилния ви телефон. Невъзможно е да има място машинката за извиване на мигли. Затова, ако вашите започнат да се изправят, бързо си намерете лъжица. С обратната страна я поставете на окото, задръжте миглите с пръст и извийте.

Когато почувствате появата на пъпка...

Поръчайте студена вода с лимон

Случвало ли ви се е да се окажете на среща с чувството, че малката издутина, която е била на бузата ви, с настъпването на нощта се превръща в голяма крещяща пъпка? Помолете сервитьора за чаша студена вода с лимон. Когато вашата половинка дискретно заяви, че трябва да отиде до тоалетната, веднага грабнете бучка лед и нежно я разтъркайте върху пъпката. Гримьорът Carmindy Bowyer, автор на "Луди, заети, красиви" казва, че правейки това, ще намалите подутината. Тогава изстискайте парчето лимон върху салфетката и я потупайте върху недостатъка. "Докосването с лимоновия сок ще изсуши пъпката мигновено", казва Bowyer.


Когато имате изтощена коса без блясък...

Набавете си лосион за ръце

Ако преди да изберете къдрава прическа не сте проверили нивото на влажността на въздуха и до обяд тя започва да напомня раздърпана топка, използвайте вашия лосион за ръце като заместител на омекотяващ крем. Edward Tricomi, съсобственик на Warren-Tricomi Salo, обяснява, че намазването с лосион за ръце прави косата жива. Като допълнение, влажността на лосиона подпомага борбата с неукротимата коса, като запълва празнотата между космените фоликули, предпазвайки ги от всмукването на влажност от въздуха, която допълнително прави косата хвърчаща и разпиляна. При употребата му, взимайте от лосиона малки количества с пръстите си, за да не направите така, че косата ви да изглежда мазна.

Когато Т-зоната заблести (но не в хубавия смисъл)...

Отидете в тоалетната

Вземете малко тоалетна хартия и деликатно попийте омазняването. Материалът, от който е направена, е тънък и ефективно ще "погълне" излишния себум.
Един съвет: използвайте страната на харията, която е обърната към ролката, за да избегнете всякакви неприятни частици, които може да са полепнали по външната й страна.

Когато косата ви започне да се омазнява...

Потърсете мокра кърпичка

Ако бретона ви започне да залепва на челото, вземете мокра кърпичка (антибактериален лосион на алкохолна основа също ще ви свърши работа) и внимателно почистете с нея косата си. Алкохолът ще абсорбира мазнината чрез изсушаване на космените фоликули.

Когато нещо заседне между зъбите ви...

Извадете портфейла си

Ако не сте свикнали да се разхождате с клечки за зъби в чантата, то кредитните или дебитни карти ще свършат същата (мръсна) работа. Достатъчно тънки са за да ги плъзнете между зъбите си и да премахнете неприятния остатък.

12 6
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 22.07.2011|09:00
Много благодаря за споделените с нас интересни идеи, как да се измъкнем от неприятната ситуация, когато сме на среща. Най-много ми хареса идеята за кибритената кутийка, никога не ми беше хрумвало, въпреки че съм търсила какво ли не, за да си загладя поне малко счупения нокът. :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay