5 начина за отстраняване на белези по кожата

5 начина за отстраняване на белези по кожата
Canva

Съществуват различни наични за лечение на белези по кожата. Ето пет често срещани метода:

Локални лечения: Това са лечения без рецепта, които можете да приложите директно върху кожата си. Те включват кремове, гелове или мехлеми, съдържащи съставки като ретиноиди, лазерна терапия или стероидни кремове. Тези лечения могат да помогнат за намаляване на появата на белези чрез стимулиране на растежа на нови кожни клетки и намаляване на възпалението.

Хирургично отстраняване: В някои случаи лекарят може да препоръча операция за отстраняване на белега. Този метод обикновено се използва за малки, не особено дълбоки белези и включва оператичното му премахване.

Дермабразио: Тази процедура включва използването на въртящ се инструмент за премахване на повърхностния слой на кожата. Това помага за изравняване на текстурата на кожата и намаляване на видимостта на белезите. Дермабразиото е най-ефективно за белези, причинени от акне и други повърхностни наранявания.

Микродермабразио: Подобно на дермабразиото, този метод също включва премахване на повърхността на кожата. Въпреки това, вместо да се използва въртящ се инструмент, малки кристали се използват за ексфолиране на кожата. Тази процедура е по-малко инвазивна от дермабразията и може да бъде особено полезна за белези, причинени от акне.

Лазерна терапия: Лазерите могат да се използват за лечение на различни видове белези, включително хипертрофични (изпъкнали) и келоидни белези. Процедурата включва насочване на високоенергийни светлинни импулси към белега, което помага за разрушаване на анормалните колагенови влакна и насърчава растежа на нова кожа.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay