6 естествени начина да предотвратите окосмяването по лицето

6 естествени начина да предотвратите окосмяването по лицето

Да имаш малко окосмяване по лицето е обичайно и нормално. Но в някои случаи на лицето ви може да се появят тъмни дебели косми и се налага да използвате пинсетите ежедневно. Това неприятно състояние се нарича хирзутизъм и често се причинява от хормонален дисбаланс. Въпреки че кола маската и лазерната епилация могат да помогнат да се отървете от нежеланото окосмяване, има някои естествени начини за намаляването на окосмяването, които могат да бъдат също толкова ефективни.

1. Пийте чай от мента

Чаят от мента мирише приятно и има страхотен вкус и освен че успокоява нервите ви, може да намали броя на мъжките хормони в тялото ви. Тъй като мъжките хормони са отговорни за нежеланото тъмно окосмяване по лицето, понижаването на техните нива може да намали нежеланото окосмяване. Проучванията показват, че пиенето на 2 чаши чай от мента на ден може да забави растежа на космите по лицето.

2. Опитайте маслата от лавандула и чаено дърво

Етеричните масла се използват в грижата за кожата и красотата от векове и някои от тях могат да бъдат доста ефективни срещу нежеланото окосмяване по лицето. Доказано е, че прилагането на масла от лавандула и чаено дърво намалява прекомерното окосмяване.

3. Опитайте да изключите трансмазнините от менюто си

Вкусните шоколадови бисквитки от близката пекарна могат да повдигнат настроението ви и да задоволят апетита ви за сладко, но вероятно съдържат трансмазнини. Освен че повишават нивата на холестерола и увеличават риска от сърдечни заболявания, трансмазнините могат да допринесат за растежа на нежеланото окосмяване. Премахването им от менюто ви е решение, за което тялото ви определено ще ви благодари.

4. Тренирайте

Да бъдете активни е едно от най-добрите неща, които можете да направите за цялостното си благосъстояние, а инвестирането на около 30 минути на ден в упражнения с умерена интензивност ще ви помогне да контролирате теглото си и да избегнете досадното окосмяване по лицето. Тъй като наднорменото тегло допринася за прекомерно окосмяване по лицето, загубата на само 5% от телесното ви тегло може да балансира хормоните ви и да намали окосмяването по лицето. Но не забравяйте да изберете вида упражнение, което не повишава нивата на тестостерон, като кардио, и избягвайте високоинтензивни тренировки, като вдигане на тежести.

5. Помислете за акупунктура

Акупунктурата е чудесен начин за отпускане и облекчаване на стреса и освен че ви кара да се чувствате освежени, може да помогне за намаляване на нежеланото окосмяване. Проучванията показват, че акупунктурата може да намали плътността и дължината на нежеланите косми и да намали нивата на мъжките хормони.

6. Пийте достатъчно вода

Да бъдете хидратирани е от решаващо значение за вашето здраве и красота. Пиенето на достатъчно вода забързва метаболизма ви, помага на кожата ви да остане по-млада за по-дълго и предлага много други ползи за здравето, включително предотвратяване на прекомерно окосмяване по лицето. Пиенето на 6 - 8 чаши вода дневно може да помогне за подобряване на състоянието.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay