6 тайни от индийките за по-скоростен растеж на косата

Коя жена не би искала дълга и блестяща коса?

6 тайни от индийките  за по-скоростен растеж на косата

Наскоро Ви запознахме с тайните на жените от различните страни за красота. Днес ще се спрем по-конкретно на дългите и лъскави коси на индийките. Да, казахме Ви, че постигат това с къна, но нима само това е магията? Днес ще Ви разкрием всичките им тайни. Готови ли сте? След тази статия косата Ви има вероятност да започне да расте със скоростта на светлината.

Те използват сок от алое вера-  Ето и как да си го направите. Трябват Ви няколко алое листа, които да разрежете наполовина,за да се отдели сокът. Точно този сок Ви трябва. Масажирайте корените на косата си с него. Това спомага за стимулиране растежа на косата и е полезен за скалпа. Оставете сока около 2 часа и след това го отмийте.

Изплаквайте скалпа си след измиване със студена вода - Опитайте да превърнете това в навик. Студената вода затваря порите и подобрява циркулацията на кръвта, което води до по-бърз растеж на косата. Косата Ви също така ще стане по-блестяща.

Мийте косата си с ябълков оцет - Достатъчно е да го правите няколко пъти в месеца. Използвайте ябълковия оцет като балсам за коса. Не го изплаквайте, той не мирише като винения.

Правете протеинови маски на косата си - Вземете 2 яйца и разделете белтъците от жълтъците.Разбийте белтъците и намажете с тях корените на косата си. 

Правете си маска с яйце и коняк - Яйцата са пълни с протеини, а конякът съдържа танини, които помагат да имате по-дебела и гъста коса.  Вземете две яйца и чаша коняк. Разбъркайте и нанесете сместа в корените на косата. 

Използвайте етерични масла - Маслата от жожоба, бадем, лавандула, розмарин и мащерка  имат благоприятен ефект върху косата. Изберете си едно от маслата и добавете към него кокосово масло. Нанесете сместа в корените на косата и я оставете да подейства за около 2-3 часа. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

14 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay