7 неща, които могат да ви накарат да изглеждате с 10 години по-възрастни

7 неща, които могат да ви накарат да изглеждате с 10 години по-възрастни

Дори цветът на веждите ви може да накара лицето ви да изглежда по-старо. Понякога правим грешки в стила, които могат да превърнат 17-годишно момиче в 33-годишна жена. Но имаме добра новина- това лесно може да се поправи, просто като знаете кои са нещата, които ви застаряват.

1. Тънки и светли вежди

Според експерти има някои неща за веждите ви, които могат да ви накарат да изглеждате по-възрастни.

Прекалявате с продуктите, правейки ги да изглеждат изкуствени.

Изсветлявате веждите си или ги оставяте бледи.

Колкото повече контраст има на лицето ви, толкова по-млади изглеждате.

Правите веждите си тънки. Съществува връзка между стареенето и изтъняването на космите.

2. Големи изкуствени устни

Децата на практика никога нямат огромни устни, така че големите изкуствени устни никога не се свързват с младостта. Вашите устни, дадени от природата, перфектно хармонират с останалите черти на лицето ви. Да, плътните устни ви карат да изглеждате по-млади, но твърде много хиалурон може да има обратен ефект.

3. Цвят на косата, противоположен на вашия тип кожа

Ако имате топъл тон на кожата и боядисвате косата си в черно, тогава вашият нов цвят на косата изпада в дисонанс с тена на кожата ви и визуално изглеждате по-възрастни. В резултат на това кръговете под очите ви стават по-видими.

4. Твърде много грим

Понякога по-малкото е повече. Например, ако нанесете фон дьо тена твърде плътен, това всъщност може да ви накара да изглеждате по-възрастни. Наслагва се в линии и бръчки и ги прави да изглеждат още по-изразени.

5. Прекалено слабо тяло

Жените с тънки, ъгловати лица може да се нуждаят от 20% до 25% процента телесна мазнина, така че лицето им да остане младо. Освен това, ако тренират много и не ядат достатъчно, тази слабост също удря лицата им. И понякога този вид може да ги накара да изглеждат по-възрастни.

6. Жълти зъби

С възрастта зъбите могат да станат по-жълти или обезцветени, а това също е свързано с остаряването. В днешно време е възможно да възстановите безопасно своя емайл и да получите здрава, млада усмивка. 

7. Сложни, остарели прически

Помислете за прическата си. Дори малките детайли могат да ви накарат да изглеждате стари. Например бретонът от 80-те години може да добави години към вашия външен вид.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

 

1 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay