8 промени във външния вид, за които много хора съжаляват по-късно

8 промени във външния вид, за които много хора съжаляват по-късно

Модата е много непостоянно нещо. Много често, докато се опитваме да сме модерни, купуваме най-странните неща. Това не вреди на нищо, освен на нашите финанси. Но понякога стандартите за красота изискват да променим нещо в телата си. И това винаги е рисковано: популярна тенденция може скоро да бъде забравена, но промените, които сме направили с телата си, ще останат с нас завинаги. 

Ето кои са промените, свързани с външния вид, за които хората често съжаляват по-късно:

1. Изкуствени мигли

Поставянето на изкуствени мигли е стандартна и доста безобидна процедура, ако спазвате определени правила. По-добре е да избягвате да ги носите дълго време. Може би трябва да ги слагате за специален повод и след това да ги махате. 

Според очните лекари удължаването на мигли може да доведе до намаляване на скоростта на растеж на вашите естествени мигли. Друга опасност е синдромът на сухото око. Също така, преди процедурата, уверете се, че нямате алергична реакция към лепилото, което миглите изискват.

2. Вежди

Тенденциите, които диктуват коя форма на веждите е популярна, се променят с времето. Преди около 30 години наистина тънките вежди бяха модерни. След това те бяха заменени с големи вежди и изглежда, че този цикъл никога не свършва. 

Сега микроблейдингът и татуирането са много популярни процедури. Удобно е: правите го веднъж и след това просто го актуализирате веднъж на няколко месеца. Разбира се, при кой козметик ще отидете е наистина важно. Ако в крайна сметка имате асиметрични вежди, ще ви трябва много време, преди всичко да се върне към нормалното.

3. Пиърсинг

Пиърсингът беше наистина популярен в края на 90-те и началото на 2000-те. Прободените носове, вежди, устни и други части на тялото изглеждаха наистина привлекателни и интригуващи.

Най-популярното място за пиърсинг беше пъпа. Знаменитостите бяха първите хора, започнали тенденцията. Когато обикновените момичета виждаха снимки на известни певци с обици на пъпа, те тичаха към студиата, за да направят същото.

4. Татуировки

Татуировките са съвсем нормални и в тях няма нищо необичайно. Ако имате късмета да намерите талантлив татуист, може да се окажете с истински шедьовър на тялото си. С татуировките можете да скриете белези и козметични дефекти на кожата, което е страхотно. Най-важното нещо, което трябва да направите, е да изберете нещо, което наистина харесвате, за да можете все още да се наслаждавате на татуировката, след като всичко, което е модерно, е изчезнало.

5. Тен

Смяташе се, че бронзовият цвят на тялото е много привлекателен. През лятото всички прекарват целия ден на плажа. През зимата, когато няма много слънце, хората често ходят в солариуми.

Всички тези слънчеви бани са вредни за кожата и довеждат до ранни бръчки, суха кожа и дразнене. И това не са най-лошите от възможните странични ефекти.

6. Акрилни нокти

Това е много популярна процедура, която хората започнаха да правят през предишния век. Самият акрил не е опасен, но при използването му все пак трябва да оставите ноктите си да почиват. Акрилното покритие предпазва ноктите от повреда, но самите нокти стават тънки и уязвими.

7. Цветни лещи

Цветните лещи правят очите да изглеждат напълно различни. Това е напълно безвреден аксесоар, ако го купите след посещение на очен лекар. Трябва да купувате тези неща само от сертифицирани компании или може да навредите на очите си.

8. Перманентен грим

Перманентният грим е чудесно решение за хора, които са алергични към продукти за красота. Но основният недостатък е в името му. Можете да премахнете грима само с лазерна корекция. Така че, трябва да изберете най-добрите професионалисти, които да направят тази процедура.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay