8 умни начина, по които да използвате алоето

Вероятно познавате алое вера като а) стайно растение или б) средство, което облекчава слънчево изгаряне. И макар че и двата отговора са верни, употребите на алоето са много по-разнообразни.

8 умни начина, по които да използвате алоето

Дотолкова, че преди 2000 години растението е било наричано от гръцките учени "универсалната панацея" и "растението на безсмъртието" от египтяните. Що се отнася до ползите му за красотата, алоето е определяно за естествен лечебен агент, благодарение на изобилието си от антиоксиданти, ензими и витамин А и С. Така че ако в момента търсите естествени, екологични алтернативи за грижа за кожата, си струва да го опитате. Имайте предвид, че естествено не означава автоматично безопасно. Някои хора могат да изпитат кожни алергии от свръхчувствителност. Експерти препоръчват да си направите тест за алергии няколко дни по-рано, за да сте сигурни, че няма да проявите отрицателна реакция.

След като сте наясно и имате късмет, може би сте щастливи да разберете, че растението има безброй приложения. От лечението на досадни пъпки до това да действа в помощ на премахването на грима.

  1. Хидратиращ продукт за лице. Листата на алоето, в които се съдържат специфични растителни съединения, наречени сложни въглехидрати, го правят страхотен овлажнител за лице. Ето защо алоето може да бъде открито в списъка със съставки на много козметични продукти.
  2. Лечение на пъпки. Алоето действа най-добре при повърхностно акне, а не при кистозно или по-проблемно.
  3. Премахване на грим. Алое вера може да се ползва като алтернатива на средствата за отстраняване на грим на маслена основа. Поради своята висока влажност, то е в състояние лесно и нежно да премахне грима.
  4. Помощ за кърмене. Алоето може да се превърне в спасител на възпалените ви зърна в резултата на кърмене. То спомага за дълбокото успокояване на зърната, когато са раздразнени. И е безопасно, ако бебето ви случайно погълне част от него.
  5. Възстановява кожата след състояния като псориазис и екзема.
  6. Крем за след бръснене. Алое верата може да осигури временно облекчение след обезкосмяване особено в интимната зона при дамите.
  7. Благодарение на способността му да намалява възпалението, алоето може да бъде чудесно средство за премахване на подутините под очите. Нанесете нежно гела под очите и втрийте леко.
  8. Облекчаване на ухапвания от насекоми. Алоето е страхотно домашно средство против ухапвания. То успокоява бързо и лесно възпалената зона.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay