H&M правят дрехите си с любов към природата

Новото зелено от H&M

Шведската компания H&M се обръща все повече към "зеленото". В случая обаче не става дума за цвят, а за модерното екологично течение, става ясно от съобщения на сайта на компанията.

 

Освен колекциите, в които се използва органичен памук, в H&M вече обръщат внимание на устойчивото развитие на компанията, екологично чистия транспорт и като цяло уважение към природата.

 

От компанията се надяват, че по този начин техните продукти да бъдат по-здравословни за потребителите. И ненарушаващи околната среда.

 

H&M и изготви кодекс за своите доставчици, в които са описани изисквания за опазване на околната среда, разкриват още от компанията. Основните условия са в областта на спазването на законодателството за защита на околната среда, липсата на опасни химикали в продукцията и специалното третиране на отпадъците. При това основното изискване на потребителите – за качеството на дрехите, обаче си остава неизменно.

 

Насоката към "зелените" технологии, която поема H&M, не е изненадваща и всъщност не е революционно нова. Компанията отдавна лансира свои продукти от органичен памук. Преди година обаче около нейните колекции се разгоря голям скандал след проучване на потребителски организации в Германия.

 

Данните показаха, че много от стоките, обявени като органични, всъщност са от генно-модифициран памук, третиран с много химикали. Една от компаниите, които пострадаха от разкритията, беше именно H&M.

 

В последните месеци обаче компанията преодоля проблемите и бизнесът се възражда – през януари 2011 година продажбите на H&M се увеличават с 9%.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
 
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay