Всичко, което трябва да знаете за кератиновата терапия за коса

Всичко, което трябва да знаете за кератиновата терапия за коса

Кератиновата терапия е процедура, която можете да намерите в почти всеки фризьорски салон. Тази терапия свежда до минимум накъсването и оставя косата гладка и мека. При кератинова терапия, косъмът е "запечатан" в продължение на 3 месеца. 

Освен стандартното подстругване, боядисване и сешоар, много фризьорски салони предлагат допълнителни услуги, като кератинова терапия и други видове терапии.

Кератинът е протеин и е от съществено значение за здрава коса, кожа и нокти. В салоните това е популярна изглаждаща терапия, която придава копринено мека коса с много блясък. Вероятно сте чували за това преди или може би познавате някой, който си е правил такава терапия, тъй като съществува от доста време.

Какви са ползите от кератиновата терапия?

Тъй като обработката с кератин химически изглажда кутикулата, това осигурява дълготрайни резултати, за разлика от продуктите за домашна употреба, които обещават същите ползи без накъсване, но действието продължава само няколко дни. Ако имате къдрава, суха коса, това ще й помагне да стане по-покорна, здрава и блестяща. 

Резултатите продължават до три месеца, но продължителността зависи от навиците, свързани с косата ви. Трябва да използвате продукти без сулфати и колкото повече миете косата и колкото по-често ходите на басейн, толкова по-краткотрайни са резултатите. 

Какво представлява процедурата?

Има различни видове кератинови процедури и опциите често зависят от салона. Обикновено първо се използва избистрящ шампоан два пъти, след това се изсушава със сешоар, нанася се продукта, изсушава се отново и накрая се запечатва с преса за изправяне.

Процесът не свършва дотук-за да видите добри резултати, трябва да следвате някои важни стъпки след това.

След като процедурата приключи, трябва да избягвате намокрянето на косата и не можете да сплитате, оформяте или да използвате щипки или шноли. По същество не можете да правите нищо, което може да промени формата на косата за 24 часа. 

Какво трябва да знаете преди процедурата

Въпреки че терапията е с много добри резултати, трябва да знаете някои неща. Кератиновата терапия не се препоръчва за тънки и крехки коси. Този вид терапия е сравнително агресивна и може да повлияе зле на тънката коса. Важно е да се доверявате само на добри професионалисти. 

Също така е добре да сте подстригали косата преди терапията, за да няма никакви накъсани и цъфнали косми. 

Можете ли да правите кератинови процедури у дома?

Подобно на повечето козметични процедури, има варианти за лична употреба, които ви позволяват да извършвате процедурата сами в уюта на вашата баня. Домашните процедури с кератин не са толкова силни, колкото професионалните, но те могат да ви помогнат да постигнете някои от същите ползи (като гладкост).

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay