Всяка жена има поне 11 чифта ненужни обувки?

Порок ли е?

Почти всяка жена притежава "колекция" от обувки, които никога не е носила и няма да обуе, пише БТА, позовавайки се на резултати от проучване, направено сред 3000 британки.

 

Данните от допитването показват, че средностатистическата жена във Великобритания притежава 20 чифта обувки. Единадесет чифта от тях обаче събират прах в гардероба в очакване на удобен случай, който никога не идва.

 

Въпреки че оставят повече от половината си чифтове обувки да прашасват, жените продължават да подхранват страстта си, като добавят към колекцията си средно осем нови чифта годишно.

 

Над 30 процента от участвалите в анкетата жени признават, че дори са си купували обувки, които не им стават, само защото твърде много са им харесали.

 

Проучването, направено по поръчка на "Cooperative Insurance", показва, че жените харчат средно по 39 лири за чифт обувки. Годишното попълване на колекцията от обувки струва на дамите 288 лири.

 

"Смайващо е човек да пресметне колко пари харчат жените за обувки. Преди няколко десетилетия купуването на повече обувки е било разточителство. Сега съществува норма дамите да пръскат значително количество пари за подобни покупки", казва Лий Муни от "Cooperative Insurance".

 

Сякаш има нещо лошо... Всичките тези проучвания и коментари на тази тема, ни карат да замисляме - това порок ли би трябвало да бъде? И не че искаме вечно да се сравняваме, но да не би мъжете да харчат по-малко и то за "по-умни" неща?

 

Истината е, че мъжете съвсем не пилеят по-малко, просто по-рядко за по-скъпи вещи, което неминуемо слага жените под прицел. Там е проблемът - представителите на женския пол все гледат да се похвалят и да разкажат, което прави мъжете малко по-умни!

34 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay