Дайте шанс на белия молив за очи

Бял молив за красиви очи

Обикновено жените са склонни винаги да залагат на черното - черно за малката рокля, черно за секси бельо, черно, когато не искате да ви заблежеат и отново то - когато искате да бъдете в центъра на вниманието. При грима положението е същото - всяка една от нас има поне по един наситено черен молив за очи. Още в древна Месопотамия са стривали въглени, с които жените са разкрасявали погледа си, подчертавайки очите.

 

Къде, обаче, е уловката?

 

Колкото и да ни се иска, тъмният грим не отива на всяка жена - тези с проблеми с очите, чиито клепачи са склонни към зачервяване, трябва много да внимават с подчертаването, за да не предизвикат ефекта "заешки очи". Някои пък са на мнение, че прекалено светлите дами също не бива да са много смели в наситено тъмното около очите. За всички тях, а и за тези, които ежедневно посягат към черния молив или очна линия - на помощ идва бялото. Ако нямате бял молив за очи, е време да научите точно защо трябва веднага да си купите поне един такъв.

 

Бялото е най-благородният и чист цвят - така е и при макияжа, почти никога не можете да сбъркате с него. Всеки един гримьор ще потвърди, че не любимият на всички ни черен молив, а точно обратното - белият - е помощникът във всяка ситуация. Нанесен и леко разнесен с пръсти над горния клепач, непосредствено под вежите, светлият цвят увеличава опитически очите и освежава погледа. Ако сте имали тежка вечер и не сте взели нужната си доза сън - белият молив идва като спасение. Ако с тъмното бихте подчертали освен клепачите, и червенината в очите си, то белият цвят веднага ще прикрие преумората.

 

Момичетата с чувствителни очи трябва задължително да изберат хипоалергенен продукт, особено ако го използват за нанасяне от вътрешната страна на долния клепач. Внимавайте с бялото ако по рождение сте надарени с много гъсти и черни мигли - крайностите не са препоръчителни. Хубавото на този вълшебен молив е, че можете да го нанасяте по всяко време - рано сутрин, късно вечер, с наситен и контрастен грим или пък със севсем лек макияж.

 

Запомнете най-задължителното за него - трябва да е много мек и да се нанася леко и естествено. Избягвайте тези с ефект на "бяла боя", освен ако не искате поразително да напомняте на клоун. 

8 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay