Домашно лечение на разширени пори

Три начина, чрез които да се справите с неприятния проблем

Домашно лечение на разширени пори

Разширените пори са проблем, с който се сблъскват много жени. Изглеждат неприятно, но и разпространяват бактерии, които водят до появата на пъпки. Обикновено най-проблемни са Т-зоната и брадичката.

За да се справите с разширените пори, най-важно е да поддържате кожата си чиста. Мийте лицето си с антибактериални продукти, също така избягвайте да го докосвате, когато сте навън - мръсните ръце са в състояние да предизвикат крайно нежелан ефект върху кожата ви.

Сладководната гъба, наречена Бадяга, е широко използвано средство за свиване на порите. В козметиката се прилага на прах, който се смесва с вода или гел. Има затоплящ ефект, причиняващ зачервяване на кожата, затова е хубаво да направите процедурата вечер, когато няма да се наложи да излизате навън. Като приключите, задължително измийте лицето си със студена вода - тя също помага за свиването на порите.

Можете да опитате да почистите лицето си с лесна домашна маска. В 1 с. л. каолин изсипете минерална вода, за да получите хомогенна смес. Добавете 2 капки глицерин и 2 капки етерично масло от копър. Нанесете върху почистена кожа и оставете да действа около 15 минути. Маската не трябва да изсъхва, затова периодично пръскайте лицето си с вода. Накрая нежно я измийте.

Предлагаме ви още една лечебна "отвара", която лесно можете да приготвите вкъщи. Прибавете към 5 мл. масло от жожоба 1 капка етерично масло от лимон и 1 капка етерично масло от мента. Оставете получената смес да престои няколко часа и след това я нанесете за 15-20 минути. Отстранете внимателно, с помощта на салфетка.

8 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay