Евтините алтернативи на скъпите козметични продукти

Евтините алтернативи на скъпите козметични продукти

Прекомерно изпотяване, акне, стрии, напукани петни- повечето жени се чувстват принудени да си купуват скъпи козметични продукти, за да се справят с проблемите, свързани с външния вид. Истината обаче е, че има евтини продукти, които можем да купим от аптеката или дрогерията, които са не по-малко ефективни от продуктите на скъпите козметични марки.

Ето какви са евтините алтернативи на скъпите козметични продукти:

1. Аспирин и лимонов сок за напукани пети

Натрошете 10 таблетки аспирин, така че да станат на прах и добавете малко лимонов сок, за да се получи паста. Нанесете тази паста на напуканите си пети, с помощта на памучен тампон. Използвайте марля и лейкопласт, за да прикрепите този памучен тампон към петата си и го оставете за 1 нощ. Тази процедура ще ви помогне да ексфолирате мъртвата кожа и да направите кожата на петите по-мека и гладка.

2. Вода за уста за потни мишници

Изберете вода за уста, съдържаща мащерка, евкалипт и алкохол. Всички тези съставки имат антисептични свойства и могат да ви спестят много неприятни ситуации. Например, тази вода за уста може да замени вашия дезодорант и да ви помогне да спрете прекомерното изпотяване под мишниците. Нанесете малко вода за уста с помощта на памучен тампон, разтрийте чистите и сухи мишници и се насладете на свежест през целия ден!

3. Вазелин за акне

Освен да го нанасяте на устните, можете да използвате вазелин и за кожата си, за да се отървете от акне. Вазелинът създава бариера на кожата ви, която не позволява на влагата да излезе и помага на кожата ви да се възстанови и да оздравее по естествен начин. Ако го разтриете върху нощен крем или някакво мазило против акне, вазелинът може да го накара да работи още по-добре.

4. Бебешка пудра за обемни мигли

Този евтин продукт може да ви помогне да спестите пари от скъпа спирала за обем. С помощта на четка за спирала, нанесете малко бебешка пудра върху миглите си, а след това нанесете спирала. По този начин миглите ви ще станат по-обемни.

5. Крем против подсичане при слънчеви изгаряния

Кремът против подсичане може да се използва като гъст овлажнител, който може да спаси кожата ви, ако имате слънчево изгаряне. Това увреждане на кожата може да причини много болка, но този крем е в състояние да я облекчи. Освен това ще предотврати появата на белези след изгарянето. 

6. Ябълков оцет за инфекции на пръстите и кожичките

Гъбичките по ноктите са често срещана инфекция, която може да се появи след нехигиеничен маникюр или повреда на нокътната плочка. Ябълковият оцет ще ви спаси в този случай! Накиснете пръстите си в малко легенче с малко топла вода и оцет. Също така, това може да помогне на ноктите ви да станат по-силни и по-лъскави.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay