Защо не се чувстваме красиви в понеделник?

Първият ден след почивката е кошмар за самочувствието на жената

Защо не се чувстваме красиви в понеделник?

Понеделник вероятно е най-тежкият и депресиращ ден от седмицата. Уикендът е свършил, чака ни дълга работна седмица и имаме куп задачи. Трудно е да се мотивираме и да бъдем продуктивни. Още по-лошо е, когато не се чувстваме в най-добрата си форма.

Ето кои са главните виновници за липсата на самочувствие през първия работен ден от седмицата:

1. Купонясвали сте цял уикенд
След двудневната компания на коктейли, бира или други спиртни напитки, черният ви дроб е доста раздразнен и започва да си връща тъпкано. Няма начин да се чувствате свежи и отпочинали в понеделник. Черният дроб никога не прощава подобни изтощаващи маратони.

2. Посветили сте цялата си неделна вечер в гледане на сериали
Всички знаем какво се случва, когато решите да изгледате "само един епизод преди лягане”. Докато се усетите, вече е 2 през нощта и сте по средата на сезона. А когато най-накрая решите да си легнете, очите ви са широко отворени и не можете да спрете да мислите за инфарктните събития от 18-ти епизод.

Защо не се чувстваме красиви в понеделник?

3. Режимът ви се нарушава
След два ни на излежаване до късно, няма как да искате тялото ви да се настрои веднага на режим "работа". Чувствате се така сякаш сте прелетели през няколко часови зони, имате нужда от пренастройка, което няма как да се случи на секундата. Всяка седмица шокът и ефектите от преживения уикенд са едни и същи.

4. Косата ви има странна форма
Или с други думи - имате прическа тип "понеделник”. Успивате се и бързате за работа - в такива случаи никой няма време за сешоар или преса. Връзвате мократа коса на опашка или кок и сте готови.

5. Ограничения в менюто
Понеделник е вид ново начало, отбелязва старта на седмицата. Започвате да мислите, че сега е точното време да направите онези здравословни неща от новогодишния списък с обещания. А какво по-здравословно от салата? Хубаво щеше да бъде, ако не си умирахте за шоколад.

Защо не се чувстваме красиви в понеделник?

6. Чувствате се изтощени
Виновници за това чувство могат да бъдат дейностите от точка 1, 2 и 3. Когато сте прекалили с алкохола и не сте си доспали, няма начин да не се чувствате зле. Още по-зле става, ако цикълът ви реши да се съчетае с дяволския понеделник. На това му се казва двойно критичен ден!

Ако статията ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay