Как да се гримирате, ако сте канени на сватба

За да допълните избраната визия по най-добрия възможен начин, днес ще ви предложим няколко ценни съвета как да се гримирате за сватба

Как да се гримирате, ако сте канени на сватба

В сезона на сватбите, сигурни сме, всяка една от вас е канена на поне едно специално събитие от такъв характер. И, независимо дали самата церемония е по-скоро официална, или пък непринудена, е важно да изглеждате зашеметяващо, при това напук на температурите навън.

За да допълните избраната си визия по най-добрия възможен начин, днес ще ви предложим няколко ценни съвета как да се гримирате ако сте канени на сватба, така че хем да бъдете като принцеса на бала, хем да не се превърнете в жертва на парещите слънчеви лъчи, които са враг номер едно дори и на най-ефектния макиаж.

Като за начало подберете внимателно продуктите, с които ще положите основата на грима си. Слънцезащитният фактор е важен, но е още по-важно той да не бъде много висок, защото в противен случай рискувате светкавиците (все пак сте на сватба, ще има много снимки) буквално да го уловят и да изглеждате като призрак. Това се отнася както за фон дьо тена, така и за коректора и пудрата.

Как да се гримирате, ако сте канени на сватба
Ако имате склонна към омазняване кожа, задължително между крема и фон дьо тена нанесете база за грим, която ще удължи значително живота на грима ви и ще ви предпази от нежелано лъщене. Непременно използвайте и основа за сенки, която пък ще ще спаси очния грим от размазване.

И като споменахме размазване… Тъй като все пак сте гости на романтично събитие, не забравяйте, че има голяма вероятност в един момент чувствата и емоциите да ви дойдат в повече и да прераснат в сълзи от щастие. Затова ви съветваме за всеки случай да заложите на водоустойчива спирала за мигли, която няма да поддаде на соленоводните набези.

Колкото до самия грим, абсолютната класика, с която никога няма да сбъркате, е комбинация от очна линия плюс червило. Цветът на второто може да варира от коралови през малинови до вишневи нюанси, в зависимост от цвета на тоалета ви.

Как да се гримирате, ако сте канени на сватба
Това, което задължително трябва да поставите в чантичката си, е несесерче с огледалце, пудра и червило, благодарение на които бързо може да нанесете евентуални корекции по време на събитието.

Стигаме и до маникюра, който ви съветваме да съобразите с цвета на червилото и ружа си. Абсолютен хит и през тази година е коралът с всичките му нюанси. Златистите, брозновите и медните отблясъци също са на власт.

А ето и едно примерно видео от нашата любима гримьорка Лиса Елдридж, която представя именно вариант да вплетете актуалните коралови нюанси в нежен грим:

Ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!

11 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



6
Не е посочен 16.06.2014|16:34
Така е,и на мен ми беше много полезна информацията.
5
Не е посочен 16.06.2014|16:28
Страхотни съвети,благодарим!
4
Не е посочен 16.06.2014|15:27
Веднъж досега съм ходила на сватба даже бях без грим мисля че ;) Добре си изглеждах на снимките,все пак там вниманието пада в/у младоженците, а гостите са по-встрани :)
3
Не е посочен 16.06.2014|14:20
Вече ще знам как да се гримирам .
2
Не е посочен 16.06.2014|12:50
тази пък на видеото се маза 10 минути и накрая не личи да е гримирана, мерси :)
1
Не е посочен 16.06.2014|11:56
не знаех,че има определен грим за сватба :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay