Как да се погрижим за скалпа си през лятото

Как да се погрижим за скалпа си през лятото

Грижата за скалпа е в списъка е изключително важна по време на летните горещини. Вероятно летните ви планове включват поне един от враговете на скалпа: хлор, солена вода или слънце.

Не отменяйте плановете си, защото ние имаме много съвети и трикове, които ще ви помогнат да поддържате скалпа си здрав това лято. В този списък ще намерите идеи, които ще ви помогнат да предпазите короната си от дехидратация и увреждане.

Слънцезащита за скалп

Нищо не разваля лятната атмосфера като слънчевото изгаряне. А е толкова лесно да го избегнем. Всеки сантиметър от кожата ви, от глава до пети, трябва да бъде защитен от слънцето. Всъщност вашият скалп винаги е директно изложен UV лъчите, затова се нуждае от цялата помощ, която един SPF продукт може да ви предостави. Нанасянето на малко количество от обичайния ви слънцезащитен крем върху пътя на косата и други открити зони е най-лесният начин да ограничите увреждането от слънцето, когато сте в движение.

Серум за скалп

Точно както употребявате хидратиращи кремове в лятната си грижа за кожата, така можете да добавите възстановяващи серуми върху скалпа си, за да го балансирате и възстановите. За разлика от кремовете, те съдържат мощни формули, които помагат за овлажняването, предотвратяват сухотата, лющенето и възпалението и успокояват някои раздразнения.

Как да се погрижим за скалпа си през лятото

Добрата стара шапка

Шапката или ефирният шал са много повече от модно предпочитание: те са защита за вашия скалп. Всеки аксесоар, който покрива горната част на главата ви (бонус точки, ако скрива и ушите ви), предотвратява негативните ефекти на слънцето. Колкото по-широка е периферията, толкова повече слънчеви лъчи блокира.

Вдигнете косата на кок

Ако идеята за шапката не вид допада, друг начин да гарантирате, че скалпът ви ще остане защитен през летните месеци, е като изберете подходяща прическа, която го покрива изцяло. Най-добрият вариант е стегнатият кок, разположен в горната част на главата ви.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay