Каква е разликата между BB крем и CC крем

Каква е разликата между BB крем и CC крем
Canva

Постоянно ги виждаме по рафтовете, а в последно време те отново набират популярност, заради естествения вид, който придават на кожата. BB и CC кремовете са по-лека версия на фон дьо тена и са широко използвани, заради усещането за лекота върху лицето. Но каква е рзликата между двете и какво означават тези букви?

BB крем ("Blemish Balm") и CC крем (коригиращ крем или "Color Correcting") са два различни продукта за грижа за кожата и грим, които предоставят различни функции и предимства. Ето какви са разликите между тях:

Покритие

BB крем: BB кремовете предоставят леко до средно покритие и са предназначени да скрият по-малки несъвършенства като петна, пъпки или фини линии. Те обикновено са по-леки и природни в изглед и могат да се използват като подложка за грим или самостоятелно.

CC крем: CC кремовете се фокусират предимно въргу коригирането на цветовите несъвършенства като петна и неравен тен. Те предоставят по-голямо покритие в сравнение с BB кремовете и са по-подходящи за хора с по-сериозни проблеми с кожата.

Коригиране на цвета

BB крем: BB кремовете обикновено се предлагат в ограничен набор от нюанси и често се адаптират към тена на кожата след нанасяне. Те не съдържат обичайните коригиращи пигменти.

CC крем: CC кремовете съдържат коригиращи пигменти, които помагат да се балансира тена на кожата и да се скрият цветови несъвършенства. Те обикновено са налични в различни цветови нюанси и могат да се използват, за да се подобри цветовата равномерност на кожата.

Грижа за кожата

BB крем: BB кремовете често съдържат съставки, които имат хидратиращи, овлажняващи и защитни свойства. Те се фокусират на предоставянето на грижа за кожата и защита срещу UV лъчите с SPF филтри.

CC крем: CC кремовете обикновено имат по-силни коригиращи и анти-ейдж съставки, за да помогнат на кожата да изглежда по-млада и да коригират цветовите несъвършенства.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay