Кейт Мидълтън стана момиче от кориците

Дукесата, граховият шрифт и превръщането ѝ във Франкенщайн от магьосника Photoshop

Кейт Мидълтън стана момиче от кориците

Разбира се, новата любимка (или черна овца?) на Великобритания многократно е махала на поданиците от кориците на всевъзможни списания. Само че в тези случаи е ставало въпрос за снимки от светски събития, които се използват в различните медии.

Нали осъзнавате какво значи херцогинята на Кембридж да се вдигне и да отиде да се снима в специална фотосесия за някое лъскаво модно издание? Все едно не е кралска, а обикновена холивудска знаменитост. Или все едно нашата президентша Юлияна Плевнелиева утре да се появи на корицата на Playboy България. Само че дори да е прилично облечена и да не е избрала еротично списание, Кейт ще си навлече дори по-големи неприятности от предполагаемата гола Юлияна.

Ето, че се случи обаче! Сами виждате как младата съпруга на принц Уилям позира за модна корица. При това чудото не краси някое от изданията на Vogue по света, а се усмихва от августовския брой на списание Marie Claire Южна Африка. С големи букви то обявява, че по страниците му може да се види как "Кейт Мидълтън, новата кралска модна икона, носи най-добрите традиционни одежди на ЮАР".

И как точно редакцията на африканския Marie Claire e успяла да "прескочи" желязната Анна Уинтур, останалите мегавлиятелни модни редактори, че пък и да придума Кейт на свой ред да прескочи всички строги правила за поведението на английското кралско семейство? Отговорът е прост. Редакцията на африканския Marie Claire не може да се похвали с нищо подобно.

Ако все още не сте се научили, запомнете: списанията са като договорите. Винаги трябва да търсите дребния шрифт, в противен случай ще останете излъгани. Под обещанията за британска херцогиня, издокарана в африкански одежди, с "грахови" буквички е написано: "Разбира се, че не го е направила. А трябва."

Оказва се, че привличащата купувачи фотография всъщност е фотоманипулация. В нея участват тялото на анонимен модел и съвсем неанонимната глава на Кейт Мидълтън, закрепена на чуждите рамене посредством Photoshop. Главната редакторка (и виновничка) Аспасия Карас определя крайния резултат като "хиперреалистична илюстрация на Кейт", която целяла чрез изкуството да изрази почитанията на феновете към английската знатна особа.

"Бяхме така вдъхновени от приказната сватба и живота ѝ като модерна принцеса, затова избрахме именно Кейт Мидълтън за звезда от корицата на броя ни за август" - обяснява се Аспасия. Можете да използвате думите ѝ като "know-how". В случай, че сте решили да си издавате списанийце и държите то да бъде украсено от световна знаменитост, която няма как да се съгласи доброволно.

Какво мисли самата потърпевша за "обезглавяването" и превръщането ѝ във Франкенщайн? Нямаме информация, пък и дори да прочетем някъде такава, доста ще се замислим, преди да повярваме. Но според скромното ни мнение, дукесата едва ли е особено впечатлена. Би трябвало вече да е свикнала с безобразията на медиите , които са си позволявали да се гаврят със снимката ѝ по какви ли не начини.

Ето два от най-наглите примери, поне според нас:

Кейт Мидълтън стана момиче от кориците

Миналата година списание Grazia направи следния "сватбен подарък" на Кейт: безпощадно заличи горкия ѝ младоженец от общата им фотография, "клонира" лявата ѝ ръка и я превърна в дясна, за да може да си държи здраво букета, вместо мъжа. Разбира се, не пропусна и да ореже няколко сантиметра от талията на булката. Дали им се е видяла недостатъчно слаба, или просто са искали да освободят пространство за сензационните си заглавия - историята мълчи.

Кейт Мидълтън стана момиче от кориците

Ако речем, че фотоманипулаторите от Grazia са имали добри намерения обаче, то "шедьовърът" на списание New Republic чупи на малки парченца целия ни оптимизъм. Но поне там става въпрос за сатира, а не за празноглаво опиянение от възможностите на Photoshop. Преди броени дни американското издание за политика и изкуство показа корица, на която холивудската усмивка на Кейт е сменена с изгнили зъби. Съпътстващото заглавие гласи: "Има нещо гнило: Последните дни на Британия".

Няма да се впускаме в хамлетовски размишления по темата дали има нещо гнило в Британия. Но едно ще ви кажем: тези безумни увлечения по манипулирането на снимки трябва да престанат. В противен случай да бъдеш, или да се "фотошопнеш" - това ще стане въпросът. 

7 4
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



23
Не е посочен 16.01.2014|17:48
Тя е истинска модна икона
22
Не е посочен 17.07.2012|17:19
изядоха го това момиче, явно го харесват, напомня ми на свекърва й, дано съдбата й не е същата обаче де, разбира се
21
Не е посочен 17.07.2012|16:45
звучи все едно е снимала порно или се е снимала за списанията гола на първа страниця? така ми звучи, иначе нищо чудно, все пак е женена за принца
20
Не е посочен 17.07.2012|16:07
Кейт Мидълтън стана момиче от кориците Дукесата, граховият шрифт и превръщането ѝ във Франкенщайн от магьосника Photoshop - оставете момичето на мира, защо постоянно я преследвате, грозно - грозно звучи и момиче от кориците, аз бих съдила
19
Не е посочен 17.07.2012|15:53
Да си дукеса си има и своите неприятни страни!
18
Не е посочен 17.07.2012|15:13
И аз това се чудя всеки път! Направо не я оставиха на мира... само я тормозят постоянно с глупоститре си!
17
Не е посочен 17.07.2012|14:56
Тя цялата е прекрасна просто! Аз много я харесвам! Уникална чаровница е! А тея уроди виж какво я правят!
16
Не е посочен 17.07.2012|14:52
Милата! Кога ще я оставят на мира! Много нахални взеха да сътават вече!
15
Не е посочен 17.07.2012|14:45
Еее, как така са могли да се подиграят на усмивката на Кейт Мидълтън? За Бога - та тя има толкова прелесна усмивка - просто не върви някак си да си играеш по този начин фотошопа.
14
Не е посочен 17.07.2012|14:36
То вече наистина си е подигравка... наораво не е нормално чак толкова много да я взимат на подбив!
13
Не е посочен 17.07.2012|14:33
Какво имаш в предвид с това?! Че не те разбрах... тя не се е снимала
12
Не е посочен 17.07.2012|14:23
Първата корица никак не е лоша! Но другите две са пълни извращения!
11
Не е посочен 17.07.2012|14:15
Винаги са се стремили да разчупят скучните стереотипи за кралското семейство,но понякога членовете ,му малко прекаляват
10
Не е посочен 17.07.2012|14:13
На Грация колко зле са обработили снимката... направо съм потресена и е с убасно качество1
9
Не е посочен 17.07.2012|14:05
Ами да, тя е най-читавата оът всички.... другите са меко казани ужасни.... пълна подигравка
8
Не е посочен 17.07.2012|14:04
Африканците не са чак толкова обидни, колкото другите две издания.... особено последното с усмивката е ужасно!
7
Не е посочен 17.07.2012|13:57
Ми може и да е уволнена? Кой ще си позволява да слага на корицата на списанието си лика на кралска особа без нейно съгласие? Ти да не мислиш, че тия неща не се следят!
6
Не е посочен 17.07.2012|13:56
Пак са се изгаврили с горката жена....нямам думи направо ;:Д
5
Не е посочен 17.07.2012|12:32
И какво мислиш, че ще й се случи?!! смятам, че това ще е най-продавания брой на списанието от много време насам
4
Не е посочен 17.07.2012|12:30
На мен лично много ми хареса, как е направена корицата на Мариклер. Макар и с фотошоп изглежда много добре. За съжаление в днешно време всеки прави и невъзможното да продава продукта си!
3
Не е посочен 17.07.2012|11:37
Леле тежко й на тази главна редакторка дето е направила колаж на Кейт....Мисля, че скоро няма да е на мястото си, Така не се прави просто.
2
Не е посочен 17.07.2012|11:13
Да, те направо са се оляли! Не е нормално да се подиграват чак толкова много с нея! Не знам как въобще са решили да го направят!
1
Не е посочен 17.07.2012|09:59
За съжаление това е нещо нормално и тя е знаела, че ще се случват такива неща, когато е прила предложението за брак и станала херцогиня, толкова известна, че всички да й крадат главата и да й правят какви ли не колажи, да използват името й, понякога да се гаврят с него, друг път да си рекламират боклука с него. Но признавам, че това африканско списание е прекалило. По тази логика може да отреже главата на който си поиска модел и да не плаща тлъст хонорар за снимки.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay