Леопардов грим

3 стъпки за кръвожадно-елегантна визия

Леопардов грим

Предвид нагласите в нашето общество, може би трябва да започнем с едно уточнение. На световно ниво леопардовите шарки не се считат за нещо кичозно и пошло. Това са някакви предразсъдъци, останали ни от стиловите предпочитания на поп-фолк певиците в миналото. Но след като самите те започнаха да се учат от западния стил, вероятно е време и ние да загърбим стереотипите. Да насочим поглед към онова, което светът приема за стилно. Защо пък този поглед да не бъде и леопардов?

Гримът от снимките изглежда много труден за постигане, но всъщност не е така. Достатъчни са 3 стъпки - бързи и леки, точно като на пъргава котка.

1. Уверете се, че около очите ви няма никакъв грим. Освен основата, разбира се. Използвайте апликатор, може и пръсти, за да нанесете златисти или светлокафяви сенки по целите си клепачи. От миглите, та чак до веждите.

2. Смело вземете очната си линия и я използвате, за да нарисувате няколко леопардови шарки. По време на това упражнение, мислете за артистично разкривени буквички "С" и незавършено "О". Може да рисувате само под веждите, може да включите и клепачите - изборът по този въпрос е ваш. Както и що се отнася до решението дали да се задоволите с 3-4 "петна", или да включите много такива. 

3. Изчакайте шарките да засъхнат и след това ги запълнете с тъмнокафяво - сенки или молив. Можете да се позабавлявате и още малко с тъмнокафевите сенки, нансяйки малко върху клепача, а защо не и върху целия изрисуван грим. Така ще му придадете повече дълбочина. Остава само да очертаете с черно долния клепач на окото и да прецените дали искате линия и върху горния.

Вашият леопардов грим вече е готов и спокойно можете да отидете да ловувате! Но все пак имайте предвид: сами по себе си животинските шарки не са кичозни, дори мнозина ги мислят за стилни. Ако бъдат съчетани с други шарении обаче, магията определено ще се развали. За да си отива гримът с избраните дрехи, можете и да смените използваните цветове - не е нужно да се срещат в природата. Все пак в нашия свят съществуват и розови пантери, нали?

5 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay