Микроблейдинг - какво всъщност е?

Микроблейдинг - какво всъщност е?

Вероятно вече сте чували или сте обмисляли да се възползвате от най-новата технология за постигане на съвършени вежди. Ако, сте пропуснали нашумялата тенденция, можете да проверите всички снимки с хаштаг 3Д вежди, татуировки за вежди и всички подобни. С новата мода се свиква лесно, както и с жаргона й. Микроблейдингът представлява малки нарисувани (подобно на татуировка) линийки, които придават на вашите вежди желаната форма. И все пак, след дълго проучване на темата може все още да не сте сигурни за какво точно става въпрос. За това сме ви подготвили списък с някои неща, които трябва да знаете преди да се подложите на процедурата:

Както и да ги наричат, това са татуировки

Единствената разлика между перманентна и полуперманентна татуировка, е това колко дълбоко в кожата влиза мастилото. Обикновено, татуировките на тялото са предвидени да бъдат перманентни, за това специалистите използват машини, с които да имплантират мастилото по-дълбоко в дермиса. От своя страна, веждите са предвидени да изсветлеят, за това специалистите използват дигитална писалка или уред за микроблейдинг, с който да сложат мастилото в по-горния слой на кожата.

Какво точно е микроблейдинг?

В тази процедура получавате ръчна татуировка, направена със специален инструмент, който прилича на тънко ножче, но няма никаква острота. Специалистът аранжира малки линийки, според това как иска да постигне обем, в съчетание с косъмчетата на вашите вежди.

Как се поддържа?

Да, обикновено трябва да се поддържа на всеки 4 до 8 месеца, след първата процедура. Обикновено са нужни две процедури, за да се получи крайният резултат. Има редица фактори, които оказват влияние върху това, как ще усвоите пигмента. Например, мазната кожа не задържа пигмента така добре, както сухата. На второто посещение специалиста може да повтори първоначалните линии, за да придобият още по-наситен тъмен цвят или, за да постигне по-добър обем и форма.

Колко дълго ще издържи?

Ако не поддържате микроблейдинга, след 12 до 18 месеца резултатът ще бъде напълно заличен.

Съвет: Доверете се на опитен професионалист, ако решите да си направите тази процедура. Повторната процедура при неопитен майстор би могла до доведе до малки белези на местата, върху които рисува. В ранните процедури се формират "инициалите" на всяка линия, така че формирането на малки белези е възможно напред във времето.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay