Мода и фетишизъм - Кейт Мос с цигара в устата

Марк Джейкъбс комбинира мода с фетишизъм

Мода и фетишизъм на шоуто на Марк Джейкъбс за Луи Витон.

 

Модна истерия по чанти бе в сърцевината на убедителния спектакъл, които представи колекцията есен/зима 2011 на американския дизайнер Марк Джейкъбс за Луи Витон.

 

Общо казано - "парите не са проблем", тъй че събитието на стойност няколко милиарда лири, на луксозната френска марка, бе проведено под масивна черна тента в двора на Лувъра, с участието на шикозни френски камериерки с метлички от пера, 4-звезден портиер и 67 модела, сред които Кейт Мос и Наоми Кембъл.

 

Моделите бяха пренеси до сцената в 4 златни асансьора, вдъхновени от луксозен хотел в Лондон.

 

Колекцията обхваща значението на модата и фетишизма и връзката помежду им – символично и буквално, докато в това време моделите се разхождат по подиума с 18 каратово злато, кристални и крокодилски белезници.

 

"Започнах с нашата необяснима мания по чантите, почти като обект на фетишизъм, и със страстта ни за мода, която е също толкова обсесивна. Това ме доведе до всички необходими дисциплини, без значение дали е правене на чанти или фетиш" каза Джейкъбс, чиято колекция за марката на Луи Витон, както и за неговата собствена, го правят най-влиятелния и копиран дизайнер в света.

 

"Не се опитвах да възмутя някого, всичко е поднесено с лека доза ирония."

 

Колекцията се фокусира върху преувеличената женственост, с дрехи вариращи от спокойни към много еротични. Чисти и бели яки и ръкавици – вдъхновени от детската книга "Madeline”- пуританско украсени пуловери, поли до коляното – скромни рокли с буфан ръкави, придружавани от маски, камшици и обувки.

 

Широки бели колани тип корсет, които притискат кръста през кашмирени палта.

 

Кейт Мос закри шоуто – облечена в черно, лачено, гумено яке с рунтави монголски ръкави, кашмирени секси панталони и крокодилски ботуши... захапала цигара в устата си.

 

Думите са излишни!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay