НЕ правете ТЕЗИ грешки във вечерната си грижа за кожата

НЕ правете ТЕЗИ грешки във вечерната си грижа за кожата
Canva

Защо вечерната грижа за кожата е толкова важна? Докато спите, тялото ви е в режим на възстановяване и регенериране. Това включва и вашата кожа. Правилните продукти за грижа за кожата през нощта могат да помогнат за оптимизиране на този процес, като стимулират производството на колаген и еластин, които са от съществено значение за поддържане на здрава, младежка кожа.

Но кои са най-честите грешки, които дпускаме при изпълняването ѝ:

Неправилното почистване: Много хора забравят да почистят старателно лицето си вечер, особено ако са носили грим през деня. Без цялостно почистване остатъците от грим, мръсотия и замърсители остават върху кожата, запушвайки порите и причинявайки акне и възпаление.

Използване на неподходящи продукти: Изборът на продукти за грижа за кожата, които не са подходящи за вашия тип кожа, може да доведе до дразнене, сухота или излишно производство на масло. Винаги избирайте продукти, предназначени за вашия тип кожа (суха, мазна, комбинирана или чувствителна) и помислете дали имате специфични проблеми като акне, розацея или чувствителност.

Липса на ексфолиране: Ексфолирането помага за премахване на мъртвите кожни клетки и насърчава регенерацията на клетките, оставяйки кожата ви гладка и свежа. Въпреки това, прекомерното ексфолиране може да причини дразнене и увреждане на кожата. Използвайте ексфолиращ продукт не повече от два или три пъти седмично.

Недостатъчна хидратация: Независимо от типа на вашата кожа, тя се нуждае от овлажняване, за да поддържа баланса на влагата и да предотвратява сухотата. Изберете овлажнител, подходящ за вашия тип кожа, и го прилагайте веднага след почистване, за да заключите влагата в кожата си.

Пренебрегване на очите и устните: Зоната около очите и устата е по-тънка и деликатна, което я прави по-податлива на фини линии, бръчки и загуба на еластичност. Уверете се, че използвате специализирани продукти за грижа за очите и устните, за да поддържате тези зони хидратирани и защитени.

Недостатъчно сън: Сънят е от решаващо значение за здравето на кожата. Липсата на сън може да доведе до тъмни кръгове, подпухналост и преждевременно стареене. Стремете се към седем до осем часа качествен сън всяка нощ.

Неправилно отстраняване на грима: Дърпането или търкането на грима може да причини разкъсвания на кожата и дори да доведе до бръчки с течение на времето. Винаги използвайте нежен почистващ продукт и топла вода, за да премахнете грима внимателно.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay