Няколко употреби на содата като козметичен продукт

Няколко употреби на содата като козметичен продукт

Содата бикарбонат присъства във всяка кухня, но също така е основен играч в сферата на красотата. Евтиният продукт е невероятен за тонове процедури, свързани с красотата. Ето как бихте могли да я използвате:

Предотвратете петната и миризмата от пот

Смесете сода за хляб с малко вода, докато постигнете не много течна паста, след което я нанесете под мишниците си. Оставете за няколко минути и премахнете останалото количество с влажна мека кърпа. Ето така ще имате напълно екологичен дезодорант.

Подобрете вида на косата си

От време на време косата се нуждае от известна почивка от натрупването на много продукти. Добавете малко количество сода за хляб към шампоана си, след което го използвайте както обикновено. Това ще даде на вашите продукти възможност да работят по начина, по който се очаква от тях.

Избелете зъбите си

За да направите разтвор за избелване на зъбите, смесете една супена лъжица сода за хляб и пет капки водороден пероксид в малък съд, докато постигнете консистенцията на паста за зъби. Добавете няколко капки вода, ако е необходимо. Нанесете сместа равномерно по зъбите си и я оставете да действа за пет минути. След това измийте зъбите си с обикновена паста и изплакнете обилно с вода. За най-добри резултати, повтаряйте действието веднъж седмично. Ако не сте доволни от резултата, оставете сместа да действа десет минути.

Съживете кожичките си

Изглеждат ли кожичките ви зле, дори след като посетили маникюрист? Направете си паста от сода за хляб и няколко капки топла вода. Втрийте я върху кожичките си, за да омекотите кожата. Ако имате достатъчно, може да нанесете и върху ръцете си.

Ексфолиант

За мазна и склонна към акне типове кожа содата за хляб може да е чудесен вариант за ексфолиант. Просто смесете малко сода с малко вода в дланта си и внимателно търкайте кожата си с кръгови движения, за да отстраните мъртвите клетки.

Детокс вана

Содата за хляб също може да направи чудеса и за кожата на тялото ви. Смесете я с равни части морска сол и добавете любимото си етерично масло и разтворете всичко във ваната си.

Сух шампоан

Отчаяните времена изискват отчаяни мерки! Ако в момента нямате сух шампоан, а отчаяно ви трябва, содата лесно може да го замени. Поръсете малко количество върху скалпа си, разтъркайте, оставете количеството да подейства и отнемете останалото количество със сешоар.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay