Омега- 3 мастни киселини за красива кожа

Най-добрият начин да детоксикирате кожата си

Омега- 3 мастни киселини за красива кожа

Не е особено приятно, но е факт, че всеки ден лицата ни са бомбандирани от токсини и вредни вещества. Именно това замърсяване е виновникът за повечето кожни проблеми. Токсините предизвикват и появата на черни точки, пъпки и всички други неприятни неща, с които се сблъскваме ежедневно. Токсините намаляват способността на кожата да се регенерира и да се делят нови клетки, което прави кожата суха и изтощена. Също така ускоряват процеса на стареене.

Ако имате някои от изброените проблеми, вероятно е време да детоксикирате кожата си. Един от най-добрите начини за детоксикация е приемът на омега-3 мастни киселини.

Старата поговорка "Вие сте това, което ядете" е много актуална в случая. Храната се отразява на целия организъм и всички органи, а кожата е най-големия орган в човешкото тяло. Изборът на храна се вижда в огледалото всеки ден.

Ако искате да направите кожата си по-еластична и хидратирана, трябва да включите в менюто си една много важна съставка- омега-3 мастни киселини. За съжаление, нашите органи не са в състояние да ги произвеждат сами, така че трябва да ги приемаме ежедневно чрез храната.

Омега-3 мастни киселини могат да бъдат намерени в съомгата и зеленчуци като спанак. Можете да си ги набавите също така чрез орехите, добавяйки ги към мляко, йогурт, шейкове и т.н. Препоръчителната дневна доза варира от 500 до 1000 мг. Една консерва риба тон съдържа над 500 мг. Има и добавки с омега-3 мастни киселини, но първо трябва да се консултирате с вашия лекар.  

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay