Педикюр без вода- какво трябва да знаете?

Педикюр без вода- какво трябва да знаете?
Pexels

Малко са нещата, които са по-удовлетворяващи от педикюра. Освен че самата процедура е доста приятна, след това краката ни изглеждат страхотно- почистени са от мъртвата кожа, ноктите са оформени, кожичките са изрязани и имаме красив лак. 

Повечето жени си правят педикюр например веднъж месечно и след като излязат от салона се чувстват като нови. Както във всички останали сфери, при педикюра също има тенденции. Една такава е т.н. "сух" педикюр или педикюр, който се прави без вода. 

Смята се, че този нов вид педикюр е по-хигиеничен и по-добър за вашите нокти. Ето какво трябва да знаете:

Какво е педикюр без вода?

Както подсказва името, услугата, понякога наричана "сух педикюр", е педикюр без вода. При него не накисвате краката си във вода предварително. 

Процесът включва същите стъпки като обикновения педикюр - подрязване на ноктите, пилене, изтъркване на краката, наред с други стъпки - но ваната с вода, в която потапяте краката си в началото, липсва.

Какви са предимствата на този вид педикюр?

Първо, процесът обещава да бъде по-хигиеничен. Това е по-хигиеничен начин за получаване на педикюр, защото елиминирате ваната, където много други хора са поставяли краката си. Премахването на ваната от уравнението означава, че няма шанс за заразяване между клиентите и също така избягвате шанса да се заразите с инфекция, пренасяна чрез водата, като обриви или гъбички.

Плюс това, дори ако салонът се дезинфекцира старателно между клиентите, този вид педикюр означава, че краката ви няма да влязат в контакт с разяждащите химикали, използвани за почистване на ваната.

Освен това осигурява по-голяма дълготрайност на вашия педикюр. Водата е много вредна и изсушава ноктите, което води до по-ранно обелване на лака. Нокътната плочка е пореста и следователно абсорбира вода, когато се накисва, което я кара да се разширява. Ако нанесете лак върху разширен нокът, лакът няма да залепне толкова добре и когато изсъхне и се свие обратно до нормалното си състояние състояние, лакът ще се обели.

И накрая, този вид педикюр е по-добър за околната среда. Пълненето на ваната изисква доста вода, а когато това се направи няколко пъти в деня, разходът е доста сериозен. Така че планетата ще ви бъде благодарна, ако започнете да си правите "сух" маникюр.

Какви са недостатъците?

Казано просто, всъщност няма никакви недостатъци на този вид педикюр. Ако имате много суха, напукана кожа или имате екзема, понякога има полза от накисването на краката ви, тъй като по този начин задържат влагата. Въпреки това повишаването на влагата може да се постигне и чрез хидратиращи процедури и крем, което е по-добрият вариант.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay