Храни, повлияващи тъмните кръгове под очите

Храни, повлияващи тъмните кръгове под очите

Ако имате тъмни кръгове под очите, знаете колко голямо влияние върху самочувствието ви имат те. Разбира се, те са дразнещи от гледна точка на суетата. Очите са ключът към душата на човек. Те могат да бъдат скрити, освен зад тъмни очила. 

Кръговете под очите могат да ви накарат да изглеждате уморени, когато имате достатъчно енергия, и не здрави, когато сте в перфектна форма. Но какво ги причинява и защо някои ги имат, а други не? Причините от биологична гледна точка за няколко – генетика, тон на кожата, възраст. Начинът ви на живот също е от значение – липсата на сън, анемия, пушене, слаба функция на щитовидната жлеза, алергии, слънчево изгаряне, екзема.

От гореизброеното, разбира се, има някои очевидни решения – откажете цигарите, носете слънцезащитни продукти и лекувайте проблеми като тези с щитовидната жлеза, екзема. Важно е да пиете достатъчно вода всеки ден. Въпреки това кръговете под очите могат да си останат, дори ако промените начина си на живот.

Козметичното решение е ясно, филърите са опция. Последиците от лечението са видими между 6 и 14 месеца и се случва чрез инжектиране на хиалуронов гел с висока молекулна плътност. Процедурата помага да възстановите естествения си, по-малко уморен вид.

Храни, които могат да помогнат:

Домати – те съдържат множество антиоксиданти. Един от тези с най-голямо количество е ликопен, който им придава червения цвят. Той помага за защита на кръвоносните съдове и спомага за кръвообращението.

Краставици – поставянето на парче краставица върху очите е популярен начин за намаляване на подпухналостта на очите, но те ще помогнат и ако хапнете от тях. Те са с високо съдържание на вода, което ще помогне за вашата хидратация. Също така тяхната консумация ще засили производството на колаген в организма ви, тъй като съдържат колаген. Поддържането на хидратация е стратегия номер едно за борбата със стареенето на кожата във всяка област на лицето.

Сусамови семена – антиоксидантите в сусама могат да подобрят симптомите на умора, която може да е причина за кръговете ви под очите. Те съдържат витамин Е за цялостно здраве на очите.

Горски плодове – тъмните плодове като боровинки, касис и къпини имат антоцианин – това е антиоксидант, който оцветява храните в различни нюанси на лилаво, синьо и червено. Той подобрява притока на кръв към окото, а  също така доставя кислород на тъканите около него.

Диня – дините имат подобно високо съдържане на вода като краставиците и са оцветени от същия антиоксидант, отговорен за цвета на доматите. Бонус – те са по-вкусни и от двата зеленчука.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay