Фестивал на благородните каузи

Spirit of Burgas призовава да помогнем, докато се забавляваме

Фестивал на благородните каузи

Spirit of Burgas е едно от най-чаканите музикални събития за годината. В разгара на лятото български и световни звезди ще завладеят сцената в морския град, а и сърцата ни. Но фестивалът не е само лице на забавления и атракции - вече е традиция всяка година да подкрепя и популяризира значими обществени каузи.

През 2009 година Spirit-ът беше част от европейска кампания, обединила се срещу бедността на младите хора. Също така се обяви в подкрепа на инициатива за подпомагане и интегриране на деца в нужда - "И Аз Мога"/"I Can Too".

Миналата година фестивалът застана зад няколко организации за защита правата на животните у нас. Най-голямата от тях - фондация "Четири лапи" ще присъства на музикалното събитие и тази година. Дейността им в България е свързана основно с Парка за танцуващи мечки в гр. Белица, изграден съвместно с фондацията на Бриджит Бардо, както и с проектите си за кастриране на бездомни животни.
 Всички проекти и кампании на "Четири лапи” се финансират от дарения на над 400 000 поддръжници на организацията по целия свят.

Повече информация: www.vier-pfoten.bg

Проектите на "I Can Too” също съществуват на изцяло благотворителен принцип. Най-голяма подкрепа получават от хората, принадлежащи на различни сфери от изкуството, спорта, бизнеса и медиите.  Правителствени и неправителствени организации също твърдо застават зад каузата.

Благодарение на съпричастността на всички тях, "I Can Too” създаде Медицински център за деца с множествени увреждания в Студентски град, София. В момента инициативата създава Център за деца с аутизъм в гр. Пловдив. След две години усилия, Община Пловдив предостави на "И Аз Мога” помещение от 400 кв.м. на 3-тия етаж от клиника в града. Проблемът е, че пространството има нужда от цялостен ремонт. Всеки може да се включи в реновирането, без значение дали с контакти, идеи, работа, материали, дори с покупка на  аксесоар от щанда на "И Аз Мога” по време на фестивала. Също така можете да изпратите благотворителен SMS на номер 1415.

Повече за актуалните кампании на "I Can Too”, насочени към децата в нужда, можете да научите на интернет-адреса на организацията www.icantoo.eu

Напомняме ви, че както всяка година, така и тази, хората в инвалидни колички ще могат да се възползват от безплатен достъп до фестивала, заедно с придружител. Специално за тях има тераса с добър изглед към главната сцена на Spirit of Burgas.

А ако все още не сте си купили билет, можете да го направите на адреса на Eventim.bg или на място.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay