10 любопитни факта за TikTok

10 любопитни факта за TikTok
unsplash

От стартирането си през 2018 г., TikTok превзе света. Изтеглен над 2 милиарда пъти както в App Store, така и в Google Play Store, Tiktok създаде ново поколение забавления.

Днес приложението e общност, в която милиони хора споделят различни видеоклипове. Научете повече за това известно приложение за споделяне на видео с тези страхотни факти за Tiktok:

Tiktok има средно 1 милион гледания на ден през първата си година

По време на пускането си през 2018 г. Tiktok натрупа средно над 1 милион гледания на видеоклипове на ден през първата си година. През 2019 г. тази средна стойност постепенно се увеличава – което го прави едно от най-популярните  приложения на всички времена. Много статистики показват също, че западният пазар на приложението е повлиял силно на голямата му потребителска база. До края на първата си година Tiktok печели над 1 милиард гледания на съдържанието си.

През май 2020 г. започна спор между създателите в Youtube и създателя на Tiktok

От пускането си през 2005 г. YouTube се превърна в най-добрата платформа за споделяне на видео в света с общност от потребители и създатели. Пускането на платформи като Tiktok обаче накара създателите в YouTube да критикуват притока на "мързеливо" съдържание. Много от създателите на съдържание в YouTube започнаха тенденция, при която седяха пред камера и реагираха на вирусни видеоклипове на Tiktok, като им се подиграваха.

Около 34% от всички потребители публикуват всеки ден в Tiktok

В сравнение с други социални мрежи, Tiktok има много по-висок процент на ангажираност от Instagram, Snapchat или Facebook. Към януари 2020 г. около 34% от потребителите публикуват средно по един Tiktok на ден. Поради тази висока степен на ангажираност на потребителите също така е по-лесно да спечелите последователи и харесвания в Tiktok, отколкото във всяка друга социална мрежа. Това също така означава, че създателите на активно съдържание имат постоянен ръст в сметката си, благодарение на специалния алгоритъм на приложението Tiktok.

Един от най-успешните акаунти в Tiktok принадлежи на момиче на име Чарли Д'Амелио

Към днешна дата, Чарли Д'Амелио има 150 милиона последователи в ТикТок. Основното ѝ съдържание се състои от кратки танци. След като придоби популярност, тя започна да създава съдържание и в други платформи като YouTube и Instagram. Мнозина смятат Чарли Д’Амелио за лице на Tiktok, тъй като е един от най-големите създатели на съдържание в платформата.

Tiktok използва изкуствен интелект, за да изчисли кои видео публикации е по-вероятно да станат популярни

В TikТok има много начини създателят на съдържание да стане популярен. Подобно на Twitter, Tiktok има хаштагове, които могат да препоръчат вашето съдържание на хора, търсещи конкретни неща. Освен това алгоритъмът на TikТok взема предвид осветлението, звука и движението във видеото. Други настройки, като езиковите предпочитания на потребителя и настройките на акаунта, също могат да повлияят на това колко добре или колко зле се представя видеоклипът във вашия акаунт.

Потребителите могат да следват акаунтите на другите с помощта на скенера за QR код в приложението

По-известен като TikCodes, Tiktok QR е уникален код, предоставен на всеки потребител, когато за първи път създаде своя акаунт. Този QR код помага на потребителите да намерят определен акаунт по-бързо и по-точно в сравнение с търсенето на потребителско име в самото приложение. За да намерите вашия QR код, просто отидете на вашия профил и отидете на страницата за поверителност и настройки. QR кодът може да бъде намерен в долната част, където може да бъде сканиран или споделен.

Разработката на оригиналното приложение Duoyin отнело около 200 дни

Пуснат в Китай през 2016 г., Duoyin е първоначалната версия на ТикТок. Били необходими 200 дни за разработването и завършването му. 

През 2020 г. TikТok пусна нова функция, която информира потребителите за събития, свързани с пандемията от коронавирус

Приложението пусна функция с ежедневни актуализации относно местния и глобалния статус на вируса Covid-19. Функцията също така помагаше като информираше своите потребители как да останат здрави по време на пандемията и как да избегнат разпространението.

Приложението TikТok е достъпно в над 154 държави

От 800 милиона активни потребители в Tiktok, около 150 милиона се смята, че идват от Китай, където е създадено оригиналното приложение Douyin. Освен това платформата Tiktok беше доста добре приета в няколко други азиатски страни като Япония, Виетнам, Малайзия, Индонезия и Тайланд.

Публикуването в определен ден и час от седмицата може да помогне на вашите видеоклипове да се показват повече в TikТok

Има пикови моменти на платформата, в които е по-вероятно видеоклипът да генерира повече гледания от всеки друг час. Статистиката показва, че публикуването във вторник в 9 сутринта обикновено генерира най-високи нива на ангажираност в платформата, както и в четвъртък на обяд.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay