4 признака, които показват, че сте свръхчувствителни

4 признака, които показват, че сте свръхчувствителни
Pexels

Емпатията е способността да разбираме чувствата на другите хора. Всеки от нас притежава това умение, но при различните личности е развито в различна степен. И така, как да разберете, че сте свръхчувствителен човек с високо ниво на емпатия?

Емпатията може да бъде невероятен дар, но за съжаление може да е и проклятие. Хората, които усещат всяка промяна в настроението на околните, често стават жертва на прегаряне  и жертви на манипулатори. От друга страна, това са най-милите, мили и добри хора на планетата, които имат много приятели.

Вие сте в състояние да разберете чувствата на човек без думи

Това не е магия, а реална способност на много свръхчувствителни хора. Те несъзнателно правят изводи за това какво точно чувства техният приятел или роднина в момента. Това се случва поради инстинктивен анализ на движенията на човека или поради факта, че просто слушат много внимателно. Ако поглъщате абсолютно всички чувства на хората около вас, неволно изпитвайки радост, тъга, гняв или негодувание с тях, вие сте емпат.

Правите всичко, за да помогнете

Често ли пренебрегвате здравия разум, за да помогнете на някого? В този случай вие все още не сте емпат, но ако вашата мотивация е, че не можете да понесете да гледате как друг човек страда, тогава наистина сте много чувствителни. Такива хора често помагат на другите, без да се интересуват от последиците.

Води ви сърцето, а не разума

Вие правите добро само защото искате да го направите. Не мислите за последствията, защото за вас желанието да окажете подкрепа е от първостепенно значение. Ако това се случва импулсивно поради емоции, тогава вие сте истински емпат. Хората, които показват алтруизъм, като първо са претеглили всички плюсове и минуси, не са лишени от съчувствие, но не могат да бъдат наречени силно чувствителни личности.

Много сте уморени

Емпатите могат да станат много уморени, защото постоянните емоционални колебания, които изпитват, ги обезпокояват. Невъзможно е да изживеете емоциите на други хора без загуба на енергия. Много чувствителните хора са постоянно уморени, когато общуват много с другите. Ако понякога си казвате, че трябва да останете сами със себе си, за да се възстановите, значи сте сто процента емпат.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay