7 признака, че артикул от онлайн магазин няма да ви стане или хареса

7 признака, че артикул от онлайн магазин няма да ви стане или хареса

Рискът да купите нещо, което няма да ви стане или няма да ви хареса, когато пазарувате онлайн, е доста голям. майсторските умения на продавачи, модели и фотографи правят дори и най-грозните дрехи да изглеждат зашеметяващо на снимка. Обикновено няма как да знаем дали нещо ще ни стане, преди да пристигне при нас и да го изпробваме, но всъщност има някои трикове, които можете да приложите при онлайн пазаруването, които ще сведат този риск до минимум. 

Ето няколко неща, на които трябва да обърнете внимание, когато пазарувате онлайн: 

1. Дали дрехата е представена на модел или просто е снимана

Дрехите, показани на сайт или в приложение на онлайн магазин без модел, могат да се превърнат в пълно разочарование, когато се пробват в реалния живот. Без да видите как стои дрехата върху извивките на тялото, няма как да добиете представа как би изглеждала в реалния живот. Например някои връзки/каишки на блузи, които толкова харесваме на снимките, могат да придадат допълнителен обем на корема в действителност, докато разкошните волани понякога изглеждат като остарял декор и по някаква причина ръкавите се оказват не с дължината, която очакваме. 

2. Позата на модела

Моделите, които представят дрехи в ексцентрични и странни пози, явно крият тайна от нас. И въпреки че дрехите, представени в тези пози, често ни карат да имаме силно желание да ги купим незабавно, в крайна сметка рискуваме да получим нещо съвсем различно от това, на което сме се надявали.

3. Типа на тялото на модела

Малко вероятно е облекло, създадено специално за високи жени, да пасне на по-ниски такива. За да избегнете разочарование, когато пробвате артикул от онлайн магазин, обърнете внимание не само на височината, но и на вида и цвета на модела - нещо, което идеално подхожда на един човек, може да изглежда абсолютно различно на човек с друг тип тяло .

4. Дали моделът прикрива детайли от дрехата с ръка 

Позите на модела на снимката могат да разкажат много за качеството на изложените дрехи. Ръцете, покриващи деколтето или талията, може да крият странно деколте, бръчки при опъване на тъканта и проблеми с кройката.

5. Фонът на снимките, на които са показани дрехите 

Луксозният интериор и много слоеве на Photoshop се използват и от продавачите на бюджетни онлайн магазини по някаква причина — могат визуално да превърнат дори най-нискокачествените стоки в хубави... Поне на страницата си.

Когато разсейват погледа ни с интересни интериорни детайли, опитните търговци подгряват интереса ни към снимката, на която е показано облеклото. Ето как артикул с лошо качество се озовава в нашите ръце. 

6. Дали снимката е изрязана

Лошо изрязаните снимки не само предизвикват объркване, но и помагат на продавача да скрие от нас старомодната кройка и дизайн на артикула. Костюм, показан над талията или ханша на тези снимки, може просто да прикрива твърде къси панталони или наличието на старомодна кройка.

7. Дали артикулът, който харесвате, се показва заедно с нещо твърде ярко

Понякога модните решения на стилистите от онлайн магазините могат да бъдат много объркващи: те припокриват скучния или неуместен дизайн на едно нещо с яркия цвят или щампа на друго. В този случай започваме да харесваме не облекло, което възнамеряваме да купим, а изображението като цяло. Ще бъде възможно да повторите този външен вид само чрез закупуване на целия комплект дрехи на снимката.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay