7 трика за възможно най-бързо зареждане на батерията на телефона

7 трика за възможно най-бързо зареждане на батерията на телефона

Смартфоните направиха живота ни много по-ефективен, но с всичко добро, което смартфоните ни носят, трябва да има и недостатък: трябва да го зареждаме. 5,13 милиарда души ще заредят телефоните си само днес. Какво ще стане, ако има начин да направите зареждането на телефона ви малко по-бързо?

Искаме да ви спестим възможно най-много време и намерихме 7 начина да зареждате телефона си по-бързо:

1. Не се занимавайте с безжично зареждане

Безжичното зареждане е сравнително нов метод за зареждане на телефона ви. Въпреки че безжичното зареждане може да изглежда страхотно, всъщност това не е ефективен метод за зареждане. Когато използвате безжично зарядно устройство, може да отнеме два пъти повече време, за да заредите напълно телефона си в сравнение с конвенционалните методи.

Казано по-просто, захранването обикновено влиза директно в телефона ви, когато използвате кабел, но при безжична връзка голяма част от тази мощност се губи под формата на топлина. Следователно е много по-енергийно ефективно и по-бързо да зареждате телефона си с кабел. 

2. Инвестирайте в бързо зарядно устройство

Бързото зареждане работи, като бързо изцежда телефона ви до определен процент и след това забавя до нормална скорост на зареждане. Стандартният USB 2.0 има изходна мощност от 2.5W, докато по-новите, по-бързи зарядни устройства имат мощност от 18W до 100W.

Повече изходна мощност означава, че телефонът ви ще достигне пълно зареждане за по-кратък период от време. Кабелът за бързо зареждане обаче ще работи само с телефон, който е проектиран да се справи с бързо зареждане, така че не забравяйте да проверите дали телефонът ви е съвместим, преди да инвестирате в такъв кабел.

3. Включете режима за пестене на енергия

Като хора, сърцата ни бият, без да влагаме никаква съзнателна мисъл. Нашите телефони са почти същите, тъй като изпълняват всякакви функции във фонов режим, докато ги използваме. Ето защо енергоспестяващият режим може да отнеме няколко минути от времето за зареждане.

Различните телефони имат различни настройки за пестене на енергия. Същността на това обаче е следната: енергоспестяващият режим ще намали неща като яркостта на екрана, функцията на процесора и използването на данни и следователно повече енергия може да отиде за зареждане на телефона.

4. Управлявайте вашите приложения и изтегляния

Някои приложения все още могат да работят във фонов режим без ваше знание. Това обаче не означава, че трябва да затворите всичките си приложения в менюто за многозадачност. Принудителното затваряне на тези приложения всъщност може да използва повече енергия. Вместо това отидете в настройките на батерията, където можете да намерите списък с приложения, които използват най-много батерия, и да ги затворите или ограничите.

Също така е разумно да проверите дали някое приложение изтегля актуализации, тъй като това също може да изтощи батерията. Управлението на активността в приложението ви ще помогне на телефона ви да се зарежда по-бързо, тъй като ненужните актуализации и операции няма да изразходват батерията.

5. Почистете порта за зареждане

Мислили ли сте някога да погледнете вътре в порта за зареждане? Прахът, мъхът и мръсотията могат да се събират във вашия порт за зареждане с течение на времето и може да са причината телефонът ви да не се зарежда толкова бързо, колкото би трябвало. Това е така, защото прахът, мъхът и мръсотията са непроводими и следователно по-малко енергия се насочва от кабела към батерията на телефона ви.

Можете да почистите порта за зареждане с малко сгъстен въздух. Въпреки че клечка за зъби може да работи, всъщност не си струва риска, тъй като вкарването на остри предмети в порта за зареждане може да причини сериозни щети. По-добре е да предотвратите натрупването на прах и мъх на първо място. Можете да направите това, като купите капак на порта за зареждане.

6. Не позволявайте на телефона ви да се нагрява твърде много

Вашият телефон има вградена система за термичен контрол. Това регулира температурата на вашия телефон. Той също така действа като предпазна мярка, за да предотврати прегряването на телефона ви. Например, ако оставите телефона си на слънце, телефонът ви ще работи по-усилено, за да намали топлината и следователно ще се зарежда по-бавно.

За да поддържате телефона си хладен, има няколко неща, които можете да направите. Това включва предпазване на телефона от пряка слънчева светлина, изключване по време на зареждане, зареждане в хладно помещение или поставяне до вентилатор.

7. Вземете нова батерия

Химията на литиевата батерия се разгражда с течение на времето. Така че, ако телефонът ви все още се зарежда бавно, след като следвате всички трикове в този списък, може да е време за нова батерия. На някои телефони можете да проверите състоянието на батерията. В противен случай има приложения, които можете да изтеглите, които тестват капацитета и състоянието на вашата батерия.

В някои случаи можете просто да замените батерията и да запазите телефона си. Повечето съвременни смартфони обаче нямат сменяеми батерии и затова бавното зареждане често е знак, че телефонът ви е достигнал края на живота си.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay