7 части на тялото, които сте почиствали грешно през целия си живот

7 части на тялото, които сте почиствали грешно през целия си живот

Има около 2368 бактерии, които живеят само в пъпа, вероятно и повече, и въпреки това хигиената на това място често се пренебрегва. Използването на клечка за уши за почистването на ушната кал е всъщност опасно и ненужно. Оказа се, че през цялото време сме почиствали частите на тялото по грешен начин и сме нанасяли повече вреди, отколкото ползи.

1. Пъп

Обикновено повечето от нас пренебрегват чистотата на пъпа или го почистват по грешен начин. Пъпът ви трябва да се почиства веднъж седмично и то по специфичен начин. Потопете клечка за уши в малко спирт и го използвайте за почистване на вътрешността. Повторете, докато клечката излезе чиста. Минете с нова клечка, за да се отървете от алкохола от спирта.

2. Уши

Това се разбира от само себе си, но използването на ноктите ви или друго остри неща за почистване на ушната кал е абсолютно забранено. Вместо това нанесете няколко капки бебешко олио или глицерин, за да омекотите ушната кал. След 1-2 дни внимателно изсипете топла вода с помощта на спринцовка или капкомер. Обърнете главата си на другата страна, за да излезе водата. Избършете с кърпа и повторете процеса, ако е необходимо.

3. Език

Според експертите четкането на езика е най-ефективният начин за почистването му. Езикът ви трябва да се почиства също толкова често, колкото и зъбите. Поставете стъргач за език в задната част на езика си и бавно го издърпайте напред с малко натиск. 

4. Лакти

За да избегнете натрупването на мъртва кожа на лактите, трябва да ги ексфолирате поне два пъти седмично. Можете да използвате домашния си скраб или да си купите такъв от магазина, но ключовото тук е да търкате с кръгови движения и нежно. 

5. Скалп

Проблемите със скалпа може да се дължи на натрупване на кожни клетки или продукти. Изплакнете добре косата си, преди да сложите шампоана. Ако използвате балсам или маска, нанасяйте ги само на краищата.

6. Лице

Използвайте мек почистващ продукт, заедно с хладка вода, за да измиете лицето си. Оставете го да остане на лицето за 60-90 секунди, преди да го измиете.

7. Гръб

Измиването на гърба е най-трудната част от почистването на тялото. За да сте сигурни, че го правите по правилния начин, започнете със сухо четкане. След това ексфолирайте гърба си. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay