9 неща, които искам дъщеря ми да знае за тялото си

Нейното тяло, нейният избор

9 неща, които искам дъщеря ми да знае за тялото си

Има толкова много неща, от които се страхувам, свързани с отглеждането на дете в този свят, особено момиче. Едно от нещата, от които най-много се страхувам, е да не й навреди постоянното взиране в огледалото. За съжаление, не винаги ще бъда покрай нея, за да я спирам  и да се старая да бъде в безопасност. Единственият начин е да я науча на някои неща. И така, момиче, ето първите 9 неща, които майка ти иска да знаеш за твоето красиво тяло.

1. Познавай тялото си

Искам да знаеш имената на всички части от тялото си и за какво служат. Имената на гениталиите не бива да бъдат табу. Не искам срама да бъде част от комуникацията, когато става въпрос за тялото ти. Важно е да познаваш тялото си, за да можеш да комуникираш ефективно, когато мислиш, че нещо не е наред. Срамните ти устни бяха нещото, което показа на ултразвука, че си момиче. Плаках. Казах на доктора, че това са най-красивите срамни устни, които съм виждала, а тя погледна твоя образ, засмя се и каза "Момиче, майка ти е луда".

2. Тренирай

Когато бях в гимназията, майка ми ми каза, че мога да изглеждам като Бритни Спиърс, ако тренирам. Разбира се, веднага започнах да правя упражнения и веднага осъзнах колко е полезно това за тялото ми. От тогава упражненията станаха неразделна част от моя живот. Гинекологът ми каза, че благодарение на това, че тренирам, раждането ще бъде много по-леко, защото имам забележително силна вагина. Искам и ти да почувстваш, че тялото ти е силно. Искам да можеш да плуваш и да се забавляваш спокойно. Ще разбереш, че си способна на неща, които не си предполагала, например да родиш бебе само с 6 напъна...

3. Храната е нещо добро

Толкова е хубава! Наслаждавай й се! Нека тя подхранва тялото и душата ти. Нека пилешката супа на баба ти те лекува и нека споделянето на чипс в автобуса бъде началото на страхотно приятелство. Нека храната ти създава спомени, носи радост и не позволявай да става мания. Яж храна, от която се чувстваш добре. Яж здравословна храна, но също така слушай тялото си. То ще ти каже коя храна е най-добра за теб.

4. Избери да си здрава, пред това да бъдеш слаба

Един от най-големите ми страхове е да не започнеш да не се чувстваш добре в кожата си и да искаш да бъдеш все по-слаба и по-слаба. Разбери, че най-важното нещо е да бъдеш здрава, а здравите тела идват под много форми. Те не са еднакви. Разбери разликата между здравите момичета и слабите момичета. Стреми се да бъдеш във възможно най-добрата форма, но и да бъдеш здрава. Не се старай да бъдеш нещо различно от себе си.

5. Твоето тяло, твоят избор

Запомни: "Това е твоето тяло и изборите са твои". Не искам и никога няма да те насилвам да правиш нещо, което не искаш. Например, когато някой хване ръката ти, а ти не искаш- дръпни се. Ако някой, който не ти е приятен тръгне да те прегръща, дръпни се. Не прави нищо, което те кара да се чувстваш неудобно.

6. Опознай удоволствието

Точно както искам да разбереш кое не е правилно и кое не те кара да се чувстваш добре, искам да разбереш и кои са нещата, които ти доставят удоволствие. Изследвай тялото си. Искам да бъдеш сигурна и внимателна. След като сама опознаеш тялото си, ще можеш да се наслаждаваш на секса с някой, който е също толкова сигурен и внимателен. Искам да разбереш какво означава да обичаш и как се показва любовта физически. Единственият начин да се почувстваш добре с някого, е да се почувстваш добре сама.

7. Ще има кръв

Никога не се извинявай за цъкъла си. Това е нещо нормално и ще бъде там през по-голямата част от живота ти. Просто го приеми.

8. Нещата се променят

Женското тяло расте и спира да расте, появяват се пъпки и изчезват. Баща ти винаги казва, че остаряването е по-добре от алтернативата. Ще растеш и ще се променяш, а аз искам да се радваш на всяка една промяна, колкото и странно да звучи. Всеки бял косъм, всяка бръчка, всеки белег и рана ще разказват история за теб, твоята история. Ако някога се почувстваш изгубена, твоето тяло ще бъде твоята пътна карта за това коя си ти. Така че, кой се нуждае от татуировки?

9. Не чакай

Подобно на много жени, аз се борих да виждам тялото си в положителна светлина по-дълго, отколкото искам да призная. Спомням си, когато в 3 клас децата ме наричаха "крава", когато се подиграваха на носа ми или на големите ми гърди, които отказах да намаля, защото знаех, че един ден ще искам да кърмя. Поглеждах се в огледалото и не се сещах за нищо хубаво.

Докато не се появи ти.

Никога не съм мислила, че ще бъде толкова страхотно да пипам големия си корем, докато не усетих, че ти мърдаш вътре. Никога не съм имала толкова здрави отношения с храната, докато не трябваше да ям, за да храня и теб. За пръв път гледам големите си гърди с такава гордост, защото знам, че те те хранят и ти помагат да растеш. Виждам, че започват да се появяват у теб чертите, кои аз имам и съм мразела, но за пръв път ги виждам като нещо съвършено. Ти си моето огледало. Искам да не спираш да гледаш това красиво тяло с толкова радост и благодарност, колкото сега аз го гледам. Знам, че няма да мога винаги да бъда до теб, за да ти напомням, че трябва да обичаш тялото си, но се надявам да те науча да го правиш.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay