Асен Блатечки: "Трябва да прегърнем и да покажем на жените с рак на гърдата, че не са сами в битката"

Актьорът Асен Блатечки, който е любим на жените, се включи като посланик в кампанията на Avon срещу рака на гърдата. Кампанията тази година е с надслов „Прегърни ме! От любов към живота!”

Асен Блатечки: "Трябва да прегърнем и да покажем на жените с рак на гърдата, че не са сами в битката"

Кампанията обединява множество инициативи, като най-емоционалното събитие сред тях е Походът срещу рака на гърдата. Той ще се състои на 4 юни от 11:00 в Южния парк на поляната в близост до входа от бул. Витоша.

Повече за кампанията и какво накара чаровния Асен да прегръща десетки жени в центъра на София ще разберете от разговора ни със самия него:

Вие сте посланик на кампанията "От любов към живота" тази година. Какво ви накара да се присъедините към кампанията и с какво тя ви докосна?

Асен Блатечки : Реших да се включа, защото каузата е наистина страхотна и тя засяга не само жените, а също така и нас мъжете. Трябва да подкрепяме жените, които се борят с болестта, да им подадем ръка, да ги прегърнем, да им покажем, че не са сами в битката. Това е един много тежък период, който засяга и близките на жените с рак на гърдата. Така че е важно всички да засвидетелстваме подкрепа.

Как бихте призовали хората да се включат в Похода срещу рака на гърдата на 4-ти юни в Южен парк?

Походът е най-емоционалната кулминация на кампанията. За 15 поредна година в кампанията един до друг ще застанат артисти, певци, партньори на благотворителната инициатива, сред които дамите от фондация "Една от 8”. Ще извървим заедно пътя от Южния парк до Националния дворец на културата и така ще демонстрираме съпричастност към проблема. Елате на Похода от 11:00 в Южния парк. По този начин можете да заявите своята подкрепа и съпричастност. Който не може да присъства лично, има възможност да се включи в най-голямата онлайн прегръдка на www.avonsreshturaka.bg

Асен Блатечки: "Трябва да прегърнем и да покажем на жените с рак на гърдата, че не са сами в битката"

Асен Блатечки и Биляна Георгиева, зонален мениджър на AVON

Включили сте се в експеримента на AVON "Прегърни ме". Опитали сте се да прегърнете колкото може повече жени, за да засвидетелствате подкрепата си. Как реагираха жените на тези прегръдки и какво беше усещането да зарадвате толкова много хора?

Асен Блатечки: Думата прегръдка символизира грижата ни за жените, борещи се с рака на гърдата. Те в България са близо 46 000. Прегръдката е знак на нашата подкрепа към тях, нашата съпричастност и топлината, от която се нуждаят. Всяка жена заслужава прегръдка, а всяка 8-ма се нуждае още по-силно от нея, защото се бори с най-коварната женска болест. Щастлив съм, че заедно с моите колеги Орлин Павлов и Калин Вельов успяхме да предизвикаме усмивка на лицата на толкова много жени.

Важна ли е прегръдката във вашия ден - да ви зареди и мотивира за ежедневните задачи?

Асен Блатечки: Бих казал, че ден без прегръдка е напълно загубен.

Смятате ли, че за болестта трябва да се говори открито? Ти лично би ли говорил с твоята дъщеря като порасне за превенцията от рак на гърдата?

Асен Блатечки: Разбира се, че бих говорил с дъщеря си! За мен е естествено всеки родител да го направи!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay