Барби срещу Ламили: Какво мислят децата

Любопитен проект на създателя на "Антибарби" куклата

Барби срещу Ламили: Какво мислят децата

Куклата Барби е създадена по образ и подобие на типичното американско момиче - притежава бездънен гардероб, винаги е под ръка с перфектното си гадже, живее в къща от Страната на мечтите със собствен автопарк и няма професия, която да ѝ се опира.

Да, ама не! Защото това описание далеч не влиза в характеристиките на младите американки. А и на младите жени по света въобще. И слава Богу! Какво не е наред с Барби ли? Като за начало, пропорциите на тялото ѝ са абсолютно нереалистични. Само си представете как би изглеждала жива жена с подобни мерки! За да ви улесним, предлагаме да хвърлите един поглед на това GIF-че, онагледяващо отговора на по-горния въпрос:


Именно барбинското телосложение вдъхновява дизайнера Николай Лам да създаде куклата Ламили, чието тяло отговаря на истински типичното за американските тийнейджърки. По този начин той се надява да помогне на малките момиченца (които всъщност са основният контингент от потребители на кукли Барби) да се чувстват уверени в себе си, без основната им мечта да бъде да дочакат пълнолетие, за да "легнат под ножа”.

За да провери от първо лице нагласите на дребосъците, Лам посещава второкласниците в начално училище в Питсбърг. На всяко от хлапетата той връчва по една Барби и по една Ламили. А ето и какво споделят дребосъците в отговор на зададените им въпроси:

Какво мислите за Ламили?


Досега не съм имала подобна кукла. Изглежда съвсем истинска!


Не е като останалите кукли. Не е толкова някак си кльощава.


Прилича на сестра ми.

Коя кукла ви харесва повече?



(Както забелязвате от GIF-четата, децата са единодушни, че Ламили е "по-готината”.)

Какво работи Ламили?


Занимава се с компютри.


Учителка е.

Какво работи Барби?


Не изглежда като да се занимава с каквото и да е.


Модел.

Цялото видео с откровените отговори на децата може да откриете и изгледате по-долу. А ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!

10 3
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay