Време ли е за раздяла?

5 знака, които "ще ви извадят очите", колкото и да не ви се иска да си признаете

Време ли е за раздяла?

Ако някой ви каже, че разделите са лесни, значи никога не е преминавал през подобна ситуация. В повечето случаи поне единият от някогашната двойка е наранен, а са истински изключения случаите, в които бившите влюбени се разделят като приятели.

Трудно е да се сложи край на нещо, което е било не просто част от живота, а самия живот. За някои. Но понякога се оказва, че гледащите преди в една посока са си обърнали гръб и отдавна сърцезават противоположни ширини.

Господин Точен или господин Точно сега? 5 знака ясно доказват второто, затова, колкото и да ви се иска обратното, не ги пренебрегвайте.

Живеете различни животи
В началото всичко ви беше общо: интересите, приятелите, заниманията. В един момент обаче започнахте да се отдалечавате един от друг. Първоначално не беше толкова очевидно. Но изведнъж вечерите с колегите зачестиха, след това се появиха цели уикенди, прекарвани извън града с приятели. Преди го придружавахте, когато излизаше с негови познати, след това започнахте да считате, че не е нужно да си го причинявате.

Улавяте се, че когато сте си вкъщи, вече не правите нищо заедно. Споделяте една стая, но нищо друго в нея не ви е общо.

Вече не се опитвате "да оправите нещата"
Когато в началото на връзката нещо започне да се пропуква, повечето хора опитват да я запазят от разрушаване. Говорят за проблема и правят компромиси. По-нататък обаче се появяват вътрешни въпроси, питащи "Защо само аз отстъпвам?" и "Кога и той ще се жертва?"

Да си го признаем: едва ли някой би направил нещо подобно, когато вижда, че другият е готов за това. Всеки иска да му е лесно, затова не е учудващо, че щом единият види, че половинката му няма нищо против да се самопрецаква, трябва да е луд, за да не се възползва от това.

В момента, в който спре да ви пука и се откажете напълно от компромисите, значи подсъзнанието ви ви казва, че вече няма за какво да се борите. Въпрос на време е осъзнаването да изплува и на повърхността.

Липсва ви подкрепата на любимия
Ако преди сте си звънели постоянно по телефона, за да си разкажете най-малкото приключение от деня, а днес почти не се чувате, значи отново е време да се замислите. В началото, когато осъзнавахте колко сте важни един за друг, сигурно сте си споделяли всичко. А сега му спестявате почти всяка подробност около живота ви. Когато имате проблем, търсите помощта на приятели, защото знаете, че Той просто няма да ви разбере. Или ще започне да ви съди. И така, постепенно, напълно сте го изключили от живота си.

Сексът не е както преди
Ако изобщо го има. Правите го по задължение, не се изненадвате взаимно, искрата в отношенията ви не просто е изчезнала, а на моменти се питате как изобщо е пламнала някога. Липсата на страст е очевидна и за двамата, колкото и да се опитвате да си затворите очите пред тежката истина.

Мечтаете за идеална връзка
Следователно все пак донякъде осъзнавате, че настоящият ви партньор не е перфектен. Докато той си стои у вас и гледа спорт 24/7, вие си представяте, че сте на романтично пътешествие. И докато той се държи грубо, във вашите фантазии присъства образът на галантен и мил мъж.

Защо образите са само във вашата глава? Защо не им позволявате да добият истински очертания, а се самозалъгвате, че всички мъже са еднакви и едва ли ще срещнете по-добър?

Осмелете се да бъдете щастливи. Понякога не е толкова трудно, изисква се само малко смелост.

Ако тази статия ви харесва, присъединете се към Jenite.bg във фейсбук!

42 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



17
Не е посочен 20.03.2013|15:20
трудно се взимат такива решения за раздяла и трудно се осъзнава че е време за ряздяла
16
Не е посочен 20.03.2013|14:56
И особено ние жените, винаги си мислим, че сме неразбраните.
15
Не е посочен 20.03.2013|14:52
Който си мисли, че има идеална връзка се лъже. Има двойки при, които има повече напасване на характерите, а при други е по - малко. Вече, когато при секса има проблем е сериозно.
14
Не е посочен 20.03.2013|13:15
Тегавината в отношенията винаги се усеща, но това, което кара хората все още за са заедно, е страхът от самотата, непознатото и неизвестното.
13
Не е посочен 20.03.2013|12:00
когато хората се опознаят твърде много соъзнават че не могат да приемат някои от недостатъците на другия колкото и да опитват
12
Не е посочен 20.03.2013|11:59
аз си мисля че идването на пролетта е време за любов а не раздяла
11
Не е посочен 20.03.2013|11:25
Ох, като прочета нещо такова много се ядосвам. Кое ви дава право да давате тон на нечий живот!
10
Не е посочен 20.03.2013|11:11
Ако се чудите дали е време за раздяла, очевидно е така!
9
Не е посочен 20.03.2013|11:03
При повече от два симптома, раздялата е просто въпрос на време.
8
Не е посочен 20.03.2013|10:51
Защо наистина винаги става така, защо хората се отчуждават, омръзват ли си, какво става не ми е ясно, в началото всичко е перфектно, а после забелязваме недостатъците, които преди сме обичали, а сега ни дразнят.Дали просто не попадаме на половинката си, която ще ни пасне идеално или просто такива допълващи половинки не съществуват? Защо угасва пламъкът, който в началото така силно е горял, след това започнал да тлее, докато не се превърнал в пепел.
7
Не е посочен 20.03.2013|10:39
много ги обичате тука тези тъжни неща
6
Не е посочен 20.03.2013|10:04
стига с тия депресантски статии бе
5
Не е посочен 20.03.2013|09:14
Преди раздялата да стане факт е добре двойката да положи всички усилия за да запази връзката.
4
Не е посочен 20.03.2013|09:10
идеални хора няма, затова няма как да има идеални връзки с идеални отношения
3
Не е посочен 20.03.2013|09:10
Всеки мечтае за идеална връзка, но трябва да бъдем реалисти
2
Не е посочен 20.03.2013|09:08
"Вече не се опитвате "да оправите нещата" - това е ключовият момент който говори че радялата е близо
1
Не е посочен 19.03.2013|17:45
По-добре, ако човек има съмнения и не се чувства добре с човека до себе си да си тръгне и да търси щастието си с друг, иначе така лъже и себе си и другия. Едзин живот имаме, да го изживеем пълнокръвно.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay