Вчера, днес и утре - само с тази рокля

365 дни с една черна рокля

"Харесвам - купувам - забравям да го нося" е познат сценарий, сигурна съм, на много хора, когато става дума за шопинг. И колкото и наясно да сме с факта, че около половината от наличните ни дрехи не си показват носа навън, то често продължаваме да пълним ли, пълним вече напълнения гардероб с нови, уж по-добри облекла. Кръговратът е непрестанен и ми се струва, че излизане от него няма.

 

Като ярка светлина в тунела се появява нюйоркчанката Шийна Матайкен. "Луда работа!" ще си помислят някои, когато чуят историята ѝ. Шийна е жената, която носи една и съща рокля ден след ден... и така цяла година. Отегчена от еднократната мода и нон-стоп променящите се модни тенденции, тя решава да се отдаде изцяло на своя проект - Uniform Project.

 

365-дневното изпитание инспирира куп странни идеи за външния вид, показвайки наистина, че облеклото може да бъде изключително различно. Стига да знаеш с какво да комбинираш. Как го е направила Шийла можете да разгледате тук. За да се чувства комфортно, разхождайки се с черната рокля всеки ден, тя се сдобива със седем копия на дрехата. Дизайнът е измислен от нея и нейна близка приятелка, с която се запознават в метрото. "Тя хареса моите чорапи с жирафи, а аз харесах нейния жълт клин.", разказва.

 

Толкова интересен проект, естествено, добива и огромна световна популярност. Шийла засища любопитството на последователите си чрез ежедневно качване на снимков материал в сайта си. Използвайки спечелената слава, "роклената дама" отправя призив към читателите си да дарят средства в помощ на децата от индийските бедни предградия.

 

За успешното разпространение на идеята Шийла разказва: ""Общността, която се роди от този проект, е невероятна!". Печалбите в края на годината възлизат на повече от 100 000 долара.

 

Историята продължава и до днес. Тази година 12 жени се заемат със същото предизвикателство, но техният срок е сравнително по-кратък - един месец. Естествено, събраните средства отново ще отидат за благотворителност, а повече информация можете да получите на сайта http://theuniformproject.com

7 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 28.05.2011|12:23
Много интересни съчетания и то само с една черна рокля. В интерес на истината малко жени биха се подложили на подобно изпитание, признавам си, че аз цяла година няма да издържа, но ако е за 1 месец става.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay