Възможно ли е да използвате секс играчката си твърде много?

Възможно ли е да използвате секс играчката си твърде много?

Битува схващането, че ако използвате секс играчката си твърде често, клиторът ви ще изтръпне и ще се сбогувате с оргазмите завинаги. Приблизително 37% от жените се нуждаят от стимулация на клитора, за да достигнат кулминация, гласи проучване от 2017 г. 

Идеята, че прекалената употреба на вибратор може да доведе до трайна десенсибилизация на клитора, е известна като "синдром на мъртвата вагина" (очарователно, нали?) И така, може ли вибраторът да десенсибилизира клитора? Използването на вибратор може да изтръпне клитора, но само временно. Няма емпирични доказателства, че използването на вибратор може да причини трайни последствия. Обикновено намалената чувствителност там, ако изобщо се случи, няма да продължи дълго.

Но можете ли да се пристрастите към играчката си? Краткият отговор е – не. Клиничните изследвания не подкрепят твърдението, че човек може да стане физически или психологически зависим от секс играчка. Друго опасение е, че жените, които използват вибратори за соло секс, ще се "влюбят" толкова много в своите играчки, че ще загубят всякакво желание да правят секс с партньори, а именно мъже. Това е стар мит, който трябва да изчезне.

Но ето кое е вярно. Хората, които използват вибратори редовно, могат да свикнат с оргазми, случващи се бързо и надеждно, което може да създаде нереалистични очаквания около кулминацията по други начини - например чрез триене на клитора или по време на вагинален или орален секс. Ето защо е добре да промените рутината си, като поемете по различни пътища до оргазъм.

В зависимост от интензивността на стимулация с вибратор, много жени биха могли да постигнат оргазъм за по-малко от пет минути. Трябва обаче да имаме предвид, че е напълно нормално и здравословно при реалния секс между двама партньори оргазмът да отнеме повече време, ако решите да не включвате секс играчки.

Но ако смятате, че използването на вибратор пречи на ежедневието ви - започнете да се появявате късно на работа, да пропускате социални задължения или да избягвате партньора си, например - тогава може би си струва да преосмислите употребата му.

Въпреки че не е нужно да се притеснявате, че ще нанесете трайно увреждане на клитора си, има няколко потенциални проблеми, свързани със здравето, които трябва да знаете. Можете да раздразните вулвата, ако не почиствате правилно вибратора си (следвайте указанията на производителя, тъй като различните материали се почиствате по различен начин).

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay