Да, аз съм гаднярка!

Или защо понякога е важно да си гаден

Да, аз съм гаднярка!

Аз съм гаднярка. Признавам си го. Невинаги, но понякога. Когато реша мога да бъда истински трън в задника. Бода, некомфортна съм, понякога на хората не им се говори за мен. Аз съм ти. Защото и ти си гаднярка!

Усмихнете се и си го признайте, момичета. Поне веднъж в живота ви, са ви казвали, че сте гадни. А аз съм тук, за да ви кажа, че няма нищо лошо в това. Да си гаден е част от играта и означава, че в някакъв момент си отстоявал своето.

Думата "гаднярка” не звучи много приятно. Сигурно, защото се римува със злобарка. Но е важно да спомена, че двете понятия нямат нищо общо! Не е хубаво да сте злобни, вредите на околните, а и на собствените си нежни души. Хубаво е да сте гаднярки. Тогава не вредите на никого. Тогава само помагате на себе си, а отнасяте коментари от рода ”Гледай я тази каква е гадна”.

Да, аз съм гаднярка!

Хората трудно осъзнават нуждата от "гадостта”. Да си гадняр е едно особено състояние на духа. Прилича малко на отчаянието, но примесено с необясним възторг. От медицинска гледна точка, отчаянието и възторгът за взаимноизключващи се понятия, освен ако не си биполярен.

Когато ви омръзне да играете по нечия свирка или решите, че чувствата и желанията ви са по-важни, ето тогава ставате гадни в очите на другите. Винаги е така - когато някой друг прави нещо за себе си, бива заклеймяван като егоист и моментално се превръща в същество, изпълзяло от ада.

Могат да набедяват жените във всичките смъртни грехове. Много е вероятно да се окажем виновни по доста от точките. Това, за което не съм съгласна да ни обвиняват, е фактът, че понякога сме гадни. Разберете, душите ни имат нужда от това състояние.

Да, аз съм гаднярка!

Следващите редове може да прозвучат зле, но ви гарантирам, че всички сме се чувствали така макар и тайничко.

Толкова е задоволяващо, когато откажете някаква глупост на някого. Просто, защото не искате да направите даденото нещо. В очите му ставате лоши и зли, но не се трогвате, защото всъщност ви е олекнало. Не бива да се боите да казвате "Не” от време на време. Все пак "Не” е също толкова добър отговор, колкото и "Да”.

Толкова е задоволяващо, когато откриете какво харесвате и какво искате и започнете да преследвате целите си, независимо от мнението или неодобрението на другите. За тях може да сте безотговорни и лекомислени, но само вие си знаете колко е яко да правите това, което обичате. Ако ще сте гаднярки, то поне бъдете щастливи.

Толкова е задоволяващо, когато се разделите с отровните хора в живота си. Когато се отървете от приятелките-злобарки (по-нагоре уточних защо не е готино да си злобен), от нещастните връзки, от натоварващите хора.

Не трябва да се страхувате, когато някой си тръгва от живота ви. Как иначе ще има място за този, който се е запътил към него? Всяка раздяла е гадна, било то триене от friend-листа във Facebook или сбогуване на живо. Хората ще се чувстват гадно на тръгване, дори и да не го признават. Важното е, че сте били гадни с причина.

Да, аз съм гаднярка!

"Гаднярка” - не звучи като качество, което е присъщо за една дама. Добрата новина е, че еманципацията отдавна си е свършила работата. Вече не ни се налага да бъдем въплъщение на изтънчеността. Съвсем спокойно можем да бъдем преуспяващи, гласуващи, пътуващи, обичащи и… гадни. Природа, какво да ни прави човек...

Ако статията ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

12 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay