Заживейте отново: 9 решения на проблеми, от които всички страдаме!

Разберете какви грешки допускаме и как да се справим с тях, за да живеем по-добре

Заживейте отново: 9 решения на проблеми, от които всички страдаме!

Понякога сами усложняваме достатъчно объркания си живот. Правим всякакви неща, които натоварват ежедневието ни или тотално го завъртат на 180 градуса. Поставяме се в шантави ситуации, които нямат смисъл, оплакваме живота си, а не правим нищо, за да го подобрим, докарваме си сами нерви, които са напълно излишни.

Ето и няколко примера за най-често допусканите от нас грешки, които съвсем спокойно можем да ограничим или елиминираме, за да живеем по-щастливо и пълноценно. Ако случайно се откривате сред тях, опитайте се да промените положението си!

Не се впрягайте относно популярността си в социалните мрежи

Заживейте отново: 9 решения на проблеми, от които всички страдаме!

Да бъдете "лайквани” във Facebook не е най-голямото постижение в живота ви. Укротете страстите относно социалните мрежи и събирането на хиляди харесвания. Вярно е, че някои хора заживяха съвсем друг живот във Facebook и Twitter, но това не означава, че и вие трябва да го правите. Не позволявайте те да определят живота и времето ви.

Не забравяйте, че това е пространство, което ни завлича като цунами в дълбините на онлайн мрежите. Спасете се, докато е време и бъдете социални в реалния живот, който ви подминава, докато се ровите в профила на онази супер яка фитнес инструкторка, за чието тяло мечтаете.

Напуснете смотаната си работа

Заживейте отново: 9 решения на проблеми, от които всички страдаме!


Животът не е да се събуждате с нежелание всеки ден, за да отидете на работа, където нито колегите, нито шефа ви се нравят. Не пропилявайте времето си за нещо, което не ви прави щастливи. Съберете смелост, отидете при работодателя си и му излейте всичката си мъка относно скапаната си длъжност. След това се завъртете и си тръгнете с гордо вдигната глава и лице, обърнато към новите възможности.

Да, икономиката не е особено стабилна в момента. Мечтаната работа сигурно няма да ви смигне примамващо за ъгъла, но ние сме сигурни, че можеte да намерите нещо по-добро и удоволетворяващо. Който има желание за работа, винаги ще си намери такава. Просто не се примирявайте, дори да се наложи известно време да живеете на сухари!

Пийте по-малко алкохол

Заживейте отново: 9 решения на проблеми, от които всички страдаме!


Всички сме имали моменти, в които се гордеем с умението си да изпием 15 текили за една вечер. И едва ли някога ще спрем да разказваме паметната история за това жестоко напиване, винаги когато стане въпрос за алкохол.

Е, време е обаче да се укротите. Спиртните напитки са вредни и не решават проблеми. Да, готино е да си сипеш чаша отлежало уиски, истинска руска водка или френско вино, но не и да се наливаш като казак. Ограничете количеството алкохол, което поглъщате - най-малко, за да се чувствате по-добре и да сложите някой лев в спестовната сметка.

Спрете да вземате всичко за чиста монета
Отново се връщаме към "любимите" ни социални мрежи. Живеем в тотално технологизирано общество, в което новините летят по-бързо от ваза, хвърлена от разярена жена по главата на неверния ѝ мъж. Това обаче не означава, че трябва да вярвате на всичко, което прочетете.

Все пак не сте на пет, когато бяхте убедени, че най-страшните чудовища живеят под вашето легло и ще изядат крака ви, ако е извън юргана. Проверявайте всичко, което четете, за да не се изложите в разговор без значение дали е в мрежата, или на живо.

Изхвърлете мобилния си телефон

Заживейте отново: 9 решения на проблеми, от които всички страдаме!


Да отива направо в кофата! При тази мисъл косъмчетата по врата ви настръхват, нали? Не се стряскайте, шегуваме се. Но със сигурност е добре да се опитате да ограничите употребата му. Оставяйте го вкъщи, когато излизате на пазар или слизате да пиете кафе пред блока със съседите. Ще видите как разговорите с приятели без телефон в ръка са много по-приятни и смислени и ще успеете да оцените качествата на телефона си, когато сте без него.

Спрете да "хейтвате"

Заживейте отново: 9 решения на проблеми, от които всички страдаме!


В интернет, но и в реалния живот, винаги циркулират истории за хора, направили нещо нередно. Не бързайте да ги слагате в черния си списък и да ги давате за лош пример. В крайна сметка, не ги познавате. Не се подлъгвайте по стадото, което лепи етикети и очерня хората. По този начин ще избегнете ненужно напрежение и хабене на нерви за постъпките на човек, който няма нищо общо с вас. И, разбира се, ще бъдете по-различни от останалите, които мислят еднакво. Винаги имайте собствено мнение, базирано на факти и собствени наблюдения.

Убийте пороците си
Спънките в живота и бедите се срещат по-често и от дупките по пътищата ни. Това обаче не означава, че при най-малкото сиво облаче на хоризонта трябва да посягате към слабостите си. Не позволявайте на слабите ви ангели да ви отведат при най-лошите ви демони. Вкусът на любимата ви шоколадова торта или песничката на машинката в казиното няма да спасят положението, а само ще го усложнят.

Човек трябва да се отпуска понякога и да намира начини да се справя с проблемите, но не и ако по този начин си вреди. Намерете други занимания, които да отвличат мислите ви в положителна посока, когато сте попаднали в беда. Не се самоунищожавайте!

Спрете да си купувате неща, за които нямате пари

Заживейте отново: 9 решения на проблеми, от които всички страдаме!

С годините се превърнахме в нация на кредитите. Придобихме навика да живеем живот назаем. Да, не ние сме изцяло виновни за това положение, но все пак успяхме да си го докараме по един или друг начин. Не теглете пари за безумно скъпа кола, която след това не можете да поддържате, или за последния модел смартфон, който се е появил миналата седмица. Управлявайте финансите си с мисъл за перспектива и не се подвеждайте по последните тенденции, които следват всички останали. Ще си спестите пари и много нерви!

Ако не сте щастливи във връзката си, прекратете я

Заживейте отново: 9 решения на проблеми, от които всички страдаме!


Имаме един живот, в който може да има време за всичко, но то минава със скоростта на светлината. Докато се обърнем, вече сме обвързани с неподходящия човек, отглеждаме децата си и изплащаме ипотеката на апартамент, който така и не успя да се превърне в дом. Не губете времето си във връзка, която не ви прави щастливи.

Повечето хора правят тази грешка от страх към неизвестното. Дали няма да остана стара мома, дали няма да попадна на още по-голям тъпак, дали няма да сгреша? Това са само част от въпросите, които, докато си задаваме, затъваме все по-надълбоко. Не правете тази грешка и отстоявайте желанията и мечтите си, за да сте щастливи и пълноценни хора, които могат да дадат цялата си любов на правилния човек.

Ако статията ви е харесала, станете част от Jenite.bg във Facebook!

6 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay