Защо все повече мъже започват да лакират ноктите си?

Защо все повече мъже започват да лакират ноктите си?

Лакирането на ноктите не е просто популярна модна тенденция, а стара традиция с дълга история. Смята се, че тя всъщност е започнала от мъжете, когато воини от Древен Вавилон боядисвали ноктите си преди битка. В съвременния свят лакът за нокти традиционно се счита за женско нещо, но много знаменитости от мъжки пол като Марк Джейкъбс, Джаред Лето, Адам Ламбърт, Джони Деп, Сийл, Уиз Халифа, Снуп Дог и Хари Стайлс оспорват тази гледна точка и поддържат своя маникюр. 

Ето кои са нещата, които карат мъжете да лакират ноктите си:

Правят го за повишаване на осведомеността за важна кауза

След като Кейтлин Дженър се появи като транссексуална жена през 2015 г., хаштегът #PaintYourNailsForBruce (Брус е бившето име на Кейтлин) се появи в социалните мрежи и много мъже показаха своята подкрепа за известния спортист с помощта на лака за нокти. През 2016 г. актьорът Крис Хемсуърт сподели снимка на себе си с лакиран нокът в Instagram като част от кампанията The Polished Man, насочена към прекратяване на насилието над деца. Хемсуърт предизвика колеги звезди (включително брат му Лиъм и Зак Ефрон), да участват и да споделят своите снимки.

Правят го, за да разбият стереотипите

Мъжете може да лакират ноктите си, ако искат да направят изявление. Ако възгледите на човек за това, кое е подходящо за пола, са нетрадиционни и идеите му за красота са различни, той има шанс да изрази мнението си. Ноктите могат да станат мощно послание, което да показва на хората, че мислите "извън кутията".

Правят го за себеизразяване

Ако човек е креативен, той винаги търси нови и неочаквани начини да изрази своят характер. Традиционно аксесоарите, прическите и дрехите са служили за тази цел, но лакираните нокти могат перфектно да допълнят външния вид на всеки мъж и да кажат много за неговите "истински цветове". 

Децата им лакират ноктите им

Понякога малките момичета се уморяват да играят с кукли и се нуждаят от други вълнуващи преживявания. Ако мъжът е любящ татко, в един момент той вероятно ще се превърне в модел за експерименти с маникюр на дъщеря си. И таткото, и детето му определено ще се гордеят един с друг.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay