Защо най-силните жени често се чувстват разбити отвътре

Защо най-силните жени често се чувстват разбити отвътре

Когато видим силна жена, в повечето случаи, й се възхищаваме. Изглежда, че има всичко: успешна работа, прекрасно семейство, добро здраве и дори време да помага на нуждаещите се. Но зад тази ярка усмивка много от тези жени се чувстват разбити до точката, в която това започва да засяга тяхното здраве.

Ето причините, поради които толкова много силни жени се борят да бъдат щастливи ежедневно:

1. Тя разчита само на себе си

Силната жена обича да бъде независима; тя не се нуждае от помощ. Такава жена е склонна да бъде уверена и да разчита на себе си. Изследванията показват, че може дори да е част от нейната идентичност, което я прави горда. Проблемът е, че тя разчита само на себе си и не разбира, че понякога всички хора се нуждаят от помощ - дори и самата тя.

Силните жени виждат получаването на помощ като слабост.

Въпреки това, като социални същества, хората се нуждаят от помощ от време на време. Искането на помощ, когато ви е необходимо, не е само здравословно, но е и щедро, защото позволявате на някой друг да поиска помощ, когато се нуждае.

2. Всеки й споделя проблемите си и тя носи тежестта и на другите хора на раменете си

Не е изненада, че нейното семейство и приятели й се доверяват, защото хората я смятат за надеждна. Изследванията показват, че това е така, защото силните хора също имат чувство за отговорност, което хората възприемат като почтеност и мъдрост.

Но силната жена не споделя борбата на семейството или приятелите си с никого, нито пък клюкарства за тях. Тя носи цялото страдание, което й е дадено. И ако проблемът я засяга пряко, тя дори може да поеме водещата роля, за да го разреши или да се изправи пред него, независимо дали става въпрос за пари или болест в семейството.

3. Но тя не споделя проблемите си с никого, заключвайки тази тежест дълбоко в себе си

Силната жена поема тежестта на всички останали, но не споделя нейната собствена. Доказано е, че това кара хората да се чувстват изключително самотни и може да доведе до депресия. Понякога тя не иска да издава всичко, защото това е поведение, което не съответства на конструираната й идентичност на силен човек.

Но като прави това, тя прави грешката да държи проблемите си и тези на роднините и приятелите си. Изследванията показват, че се нуждаем от взаимодействие с други хора, за да можем да увеличим нашето щастие и да се справим с по-трудните неща в живота. Но споделянето на проблемите не е добър начин за постигане на здравословно психическо състояние.

4. Тя се грижи за другите, но забравя, че и тя самата има нужда от грижи

Силната жена се грижи за семейството и роднините си, дори носи част от емоционалния им багаж, за да облекчи тежестта им. Но по този начин понякога забравя, че самата тя се нуждае от грижи, а други забравят за това. Тя изглежда толкова добре, че никой не се замисля, че има проблеми.

5. Задържането на емоциите вреди на физическото здраве, освен на психическото- това уврежда сърдечно-съдовата система

Потиснатите емоции поставят допълнителна тежест върху сърцето и увеличават вероятността от развитие на сърдечно-съдови заболявания и други състояния.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!



8 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay