Защо привличам само идиоти?

Или една история, според която всеки получава това, което заслужава

Защо привличам само идиоти?

В последно време все по-често се радваме на читателски писма и текстове, които ние от своя страна на драго сърце публикуваме в пространството на Jenite.bg. Благодарим за интереса и подкрепата! 

Много ни впечатли текстът, изпратен ни от нашата читателка Аннабелла, която сподели:

"Написах една кратка статия по наболял според мен проблем, свързан с всички жени, и бих искала да я споделя и с други. Реших, че вашият сайт е добра трибуна заради идеята ви, че в него говорим ние, жените, без задръжки и без страх. Забелязала съм, че винаги сте отворени за идеи на читателките си и публикувате техни творения."


Често срещан проблем е. Напоследък редовно чувам този съчетаващ в себе си толкова емоции и яд въпрос: "Защо привличам само идиоти?”

Е, моето лично мнение е, че всеки получава това, което всъщност заслужава.

Помислете! Логично е. Нима една силна жена без комплекси; жена, която знае какво иска от живота; която има самочувствие и може да се справя с проблемите си, би изрекла такава фраза? Нима тя ще привлича такива мъже, нима ще им обръща внимание за повече от 8 секунди? Правилно! Отговорът е НЕ!

Проблемът според мен се корени дълбоко във всяка една жена, която, уморена от любовния си живот, задава този противен въпрос, обобщавайки връзките и опита си. Да, правилно, проблемът се корени в жената, а не в поредния идиот, който се възползва от нея, докато му е угодно, а после просто изчезва.

Историята е до болка позната. Тя е млада, необвързана, претърпяла няколко несполучливи връзки, търсеща щастие в любовен аспект. Той... той иска да се забавлява, не знае какво точно означава моногамна връзка, а дори и да знае, не ѝ придава особено значение. Единственото, което го интересува, е самият той. Има много лица: може да бъде мил и романтичен, но бързо забравя това, когато забавлението свърши.

Двамата се срещат, в началото си изкарват супер, той дори спира да излиза с други. Това само в началото, до онзи момент, в който всичко се преобръща. Моментът, в който се изправят пред първия проблем, пред първия скандал, пред първото несъгласие един с друг.

Тогава тя разбира, че той няма да отстъпи, че той няма винаги да се държи с нея като с принцеса, че няма да е лесно да се разберат, че щастието им е крехко и мимолетно. Самолюбието на въпросния господин е прекалено голямо, егоизмът му - също. Той си тръгва и не се обръща, а тя... тя, изморена от този сценарий, възкликва: "Защо привличам все идиоти, по дяволите?”

Дълбоко в себе си обаче, сигурна съм, тя знае отговора на въпроса. Знае го, но се страхува да го признае дори пред себе си, не иска да си го помисля, не иска да го изрича. Не иска да се изправя пред възможността проблемът всъщност да е в нея. Ясно е обаче, че всичко води нататък. Всеки получава това, което заслужава .. и по-точно това, което си мисли, че заслужава.

Жените сме странни същества – все претендираме за много, но често се задоволяваме и с трохи. И знаете ли какво правим? Улавяме се за тези трохички като удавник за сламка и в съзнанието си ги превръщаме в планини, в нещо голямо, в нещо значимо. Каквото всъщност те не са.

Най-лошото е, че жените вярват, че не заслужават нещо по-добро. Търсят проблема в себе си, но не онзи проблем, който би трябвало наистина да търсят. Вместо да спрат и да помислят за корена на проблема, за същността му, те се чудят какво направиха, че го изгониха, че го отдалечиха от себе си. 

Знаете ли какво, във "връзка” с такъв човек проблемът не е какво сте направили, за да го изгоните. Проблемът е ЗАЩО въобще сте с него?! Докато продължавате да се самонавивате и да пренебрегвате знаците, които ви показват, че нещо в мъжа отсреща не е наред; докато не приемете, че имате право на щастие, че имате право на обич и разбиране, нещата няма как да се променят. 

За да получите нещо, първо трябва да знаете, че го искате и че е възможно да го получите. Че имате право да го получите. А дотогава... хм, дотогава късмет с поредния идиот!

Ако и вие искате да споделите с нас темите, които ви интересуват и вълнуват, станете част от Jenite.bg във фейсбук или ни пишете на jenite@jenite.bg!

63 6
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



22
Не е посочен 17.07.2013|16:34
На тази читателка мога да й кажа да се застреля. Говори пълни глупости. Колкото по-стилна, класна и познаваща себе си е една жена, толкова по-трудно е да си намери стойностен мъж. Просто защото мъжете се страхуват. Особено мислещите мъже, особено от такива жени. За един идиот е много по-лесно да преглътне себе си и да се "пробва". И се случва какво - около прекрасната жена кръжат само идиоти.
21
Не е посочен 18.06.2013|16:58
Всички мъже са идиоти, късмет е да попаднеш на по-печения;)
20
Не е посочен 18.06.2013|16:57
От'де знаеш;)))
19
Не е посочен 18.06.2013|16:27
18
Не е посочен 18.06.2013|14:40
Много интересна статия, която кара хората да се замислят за това има ли смисъл да си губят времето с човек, който не е за тях и да се лъжат взаимно.
17
Не е посочен 18.06.2013|09:40
Така е,а може би не са виновни мъжете,че просто не сме били един за друг.
16
Не е посочен 18.06.2013|09:39
И аз това се чудя:)
15
Не е посочен 18.06.2013|09:08
И аз бях така преди, задоволявах се само с трохи. Сега поглеждайки назад се чудя как съм можела да се примирявам до такава степен.
14
Не е посочен 18.06.2013|09:06
Всеки получава това, което заслужава - много хубав израз, хареса ми
13
Не е посочен 18.06.2013|09:03
"Защо привличам само идиоти?" - колко пъти и аз съм си задавала същия въпрос
12
Не е посочен 17.06.2013|19:21
а ти защо се хващаш с тях
11
Не е посочен 17.06.2013|17:45
Аз пък привличам само сладури :)
10
Не е посочен 17.06.2013|16:31
Абе аз имам една позната, чакаше,чакаше.. още ще чака :) в един момент човек се хвърля с рогата на пред и точка,ако не става чао и това е, не е болка за умиране, важното е обаче да сме сътворили педи да станем на 40 един живот след нас : )
9
Не е посочен 17.06.2013|16:08
нали знаете с какъвто се събереш,такъв ставаш ;)
8
Не е посочен 17.06.2013|15:14
Има една много хубава приказка по този повод по-добре сам, отколкото зле придружен. Човек трябва да умее да отстоява себе си и това, което иска.
7
Не е посочен 17.06.2013|13:40
И аз съм на това мнение! Все пак човек сам решава дали му е изгодна, колкото прагматично да звучи това, една връзка или не. Имам една позната, която все си търси супер богати мъже, ама те накрая все я зарязват заради някоя златотърсачка като нея... Каквото посее човек, това и ще пожъне.
6
Не е посочен 17.06.2013|12:13
Много вярно казано,особено след дълга връзка се хвърляме в обятията на най-неподходящия с мисълта,че е "различен".
5
Не е посочен 17.06.2013|12:11
Не можем да се отървем от идиотите,но в крайна сметка намираме подходящия,ако сме си извлекли поуки от гршките:)
4
Не е посочен 17.06.2013|11:08
Ние, мили жени, не сме виновни, че има идиоти!
3
Не е посочен 17.06.2013|10:50
Много добра статия бих казала, жените често не подбираме мъжете си и се захващаме с първия, който ни поиска, особено тогава, когато сме наранени, уязвими и търсещи подкрепа и любов. За да намериш истинския според мен трябва да имаш силата да останеш сама за известно време, а не да изпитваш панически ужас от самотата и да се захванеш с първия , появил се на пътя ти.
2
Не е посочен 17.06.2013|10:46
Това е опит, не трябва да се притеснявате, няма как да се избегне!
1
Не е посочен 17.06.2013|10:38
Какво да се прави, всяка жена има поне по един такъв в актива си. Винаги се чудим след това, как е възможно да сме били с него?!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay