Как да живеем цяла година като на море?

Как да живеем цяла година като на море?

Едва ли има човек, който да не чака с нетърпение лятната отпуска, която ще прекара на морето. Времето, в което ще се излежаваме по цял ден и ще гледаме синьото море докато слушаме шума на вълните и докосваме парещия пясък. И така пет, седем дни, дори  седмица, две. Въпросът е как да си създадем подобни положителни емоции през цялата години?

Подарявайте си спокойствие през цялата година

Независимо от задълженията и ангажиментите си, подарете си поне един час седмично, в който да правите любимото ваше нещо. Дори това да е спорт, сън, разходка или процедура за разкрасяване, не забравяте колко е важно, за да се чувствате пълноценно. Така умората няма да се усеща със същата сила и ще промените коренно настроението си, ако спазвате това правило.

Планирайте почивките си от по-рано

Ако започнете да планирате почивките си от по-рано ще можете да ги разпределите през цялата година, дори да са по-кратки, ще имате повече  разнообразие и ще се чувствате по-отпочинали. По този начин ще можете да пътувате и да почивате повече, защото ще имате повече време да спестите средства за пътуванията си. Натиснете спирачката и си дайте почивка след като сте свършили добре работата си.

Възползвайте се от СПА процедури и масажи

Вече лесно могат да се намерят СПА процедури на достъпни цени, защо да не се възползвате от тях? Доказано е, че масажите свалят нивото на стреса и след тях се чувствате сякаш сте били на почивка поне седмица, а и са полезни за двигателната система.

Обръщайте внимание на храната, която консумирате

Хапвайте любимите си храни, приемайте достатъчно плодове и зеленчуци и се поглезете с някой сладкиш от време на време. Обикновено ни остава спокойно време да мислим за тези неща само когато сме на почивка, превърнете го в рутина и ще усетите страхотна промяна.

Сега е времето да се чувстваме добре, да се грижим за себе си и да спрем да чакаме само онази една седмица на морето, която минава толкова хубаво, но бързо. Ако се опитаме да следваме тези малки, но големи за ежедневието ни промени ще се научим да живеем, цяла година като на море.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay