Как да ограничите влиянието на токсичните хора

Как да ограничите влиянието на токсичните хора

Да имаш токсичен човек в живота си или да бъдеш в токсична връзка е една голяма борба. Такива хора и техните действия ни карат да се съмняваме в себе си, решенията си и всичко, за което мислим и правим. Това често води до ниско самочувствие, липса на увереност и постоянно чувство на напрежение. Затова е много важно да идентифицираме токсичните хора и да ги изтласкаме от живота си. Ето поглед върху нещата, които правят и как да се справите с тях.

Те ще манипулират

Токсичните хора се държат така, сякаш им дължите нещо. Те също знаят как да направят нещо, от което ще ви заболи, след което да твърдят, че са направили всичко за вас. Това е особено често на работните места или във връзките, където има дисбаланс на силата. За да се справите с това, трябва да осъзнаете, че не дължите на никого нищо.

Ще те накарат да се докажеш пред тях

Токсичните хора редовно ще ви поставят в положение, при което трябва да избирате между тях и нещо друго - и винаги ще се чувствате задължени да ги изберете. Те ще изчакат, докато имате ангажимент, след което ще разгърнат драмата. Никога обаче не трябва да изпитвате нужда да доказвате нещо на никого. Това е единственият начин да се справите с такива хора.

Те никога не се извиняват

Те ще измислят куп лъжи, преди изобщо да се извинят, така че няма смисъл да се карате. Също така, те ще изкривят историята, ще променят начина, по който се е случило и ще я преразкажат толкова убедително, че ще повярвате на техните глупости. Разберете, че не се нуждаете от извинение, за да продължите напред. Просто продължете напред без тях.

Ще оставят разговора незавършен

Те няма да вдигнат телефона си и няма да отговарят на текстове или имейли. От друга страна, може да откриете, че разигравате разговора или спора отново и отново в главата си, чудейки се какво сте направили, за да ги разстроите.

Те ще използват нетоксични думи с токсичен тон

Посланието им може да е достатъчно невинно, но тонът предава много повече. Това може да ви накара да преживеете редица лоши чувства и емоции. Това е техният начин да ви провокират. За да се справите с това, никога не трябва да се включвате в играта им на думи. Просто не им давайте силата да играят с вас.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay